Kahramanmaraş siyasi yaşamının ‘çilekeş’ dava adamlarından ve rahmetli Erbakan’ın da sanık olduğu ‘kayıp trilyon’ davasında zamanın Refah Partisi il başkanı olması nedeni ile yargılanarak hapis yatan Mustafa Aydoğar’ın da aday aday olacağı öne sürüldü.

Kamuoyunun gönlünde ayrı bir yere ve sevgiye sahip olan Mustafa Aydoğar’ın aday adaylığı başvuru dilekçesini pazartesi günü AK Parti’ye vermesi bekleniyor. AK Parti merkez ilçe eski başkanlarından Mustafa Aydoğar’ın listeye girme yönünde şansının hayli yüksek olduğu konuşuluyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son Kahramanmaraş gezisinde Kahramanmaraş’ın mazlum insanı olarak gönüllerde bir zamanlar taht kuran Mustafa Aydoğar’la samimi bir şekilde sohbet etmişti.

Siyasi faaliyet yasağının geçen aylarda sona erdiği tahmin edilen Mustafa Aydoğar’ın milletvekili olmasına Kahramanmaraş halkının büyük bölümü çok sıcak bakıyor.

Kahramanmaraş vatandaşlar; “Milli görüş ve sonrasında gelen siyasi akımların hep içerisinde olanların büyük çoğunluğu emeklerinin karşılığı olarak bir yerlere geldi. Bunlardan geriye ise çilekeş dava adamı Mustafa Aydoğar kaldı. AK Parti döneminde temayül yoklamasında birinci çıkmasına rağmen listeye hiç konulmamıştı. Artık milletvekilliği onun hakkıdır.” diye görüş belirttiler. (www.kanal46.com)