Bingöl'deki mitingde Başbakan Erdoğan'ı eleştiren SP Lideri "Başbakan, (Sakın ha oyları bölmeyin. Sakın oyları başka bir partiye vermeyin aradan CHP, DTP çıkar) diyor. Bunlar iki mahalle çocuğu üslubuyla kavga ediyorlar" dedi.

SP Lideri Numan Kurtulmuş, Başbakanının mitinglerde halka seslenerek, ?AKP'ye oy verin de, hizmetlerden yararlanın' sözünü hatırlattı ve "Türkçe de güzel bir laf var, (el insaf). Bu Bingöl'ün size verdiği desteği kimse vermedi . Ben ilk defa Bingöl'e geliyorum. Dün akşam Muş'tan geldim. Şunu üzülerek ifade edeyim, sanki harpten çıkmış bir yerden geldim. Bu Bingöl'ün Milletvekilleri yok mu, Bu Bingöl'e hiç Bakan gelmez mi, Bu Bingöl'e hiç Başbakan gelmez mi?, Ben onlar adına utandım. Türkiye'yi karış karış biliyoruz, böylesi kötü bir karayolu, nerdeyse Türkiye'nin hiçbir köyünde kalmadı. Ayıptır, günahtır, rezalettir" dedi.

Başbakanın katıldığı mitinglerde oyların bölünmemesi için yapılan çağrılara değinen Kurtulmuş "Başbakan yaptığı mitinglerde Saadet Partisini kastederek, (sakın ha oylarınızı bölmeyin) diyor. Oy verirseniz falanca parti gelir diyorlar, Milleti korkutuyorlar. Başbakan Batıda diyor ki (aman ha oylarınızı bölmeyin CHP gelir). Doğu'da diyor ki (aman ha oylarınızı bölmeyin DTP gelir) diyor. Şimdi bizde diyoruz ki, hangi yüzle gelip Bingöl'den oy istiyorsunuz? Oyları Bingöllü bölmüyor, oyları Saadet partisinde topluyor, Saadet Partisini iktidar yapıyor. Değerli kardeşlerim, Türkiye siyasetinin yeni ve yepyeni bir adresi, tek alternatifi Partisi Saadet Patisidir, Milli görüştür. Saadet Partisinin 4 tane işaret adresi var, adres açık Maneviyatçı bir parti, yeni bir parti, özgürlükten adaletten yana bir parti ve emperyalizme karşı bir parti" diye konuştu.

ABD Başkanı Obama'nın 5 Nisan'da Türkiye'ye geleceğini Hatırlatan Kurtulmuş "Sevgili Bingöllüler, 29 Mart'a öyle bir işaret fişeğini atacaksınız ki, Ankara'dan, İstanbul'dan, Brüksel'den, Tel Aviv'den, Washington'dan görülecek. 5 Nisan'da Obama gelecekmiş, Obama gelmeden evvel Bingöllüler öyle bir işaret fişeği atacak ki, Obama gelirken burada hangi cümleleri kullanacak, onu sizin işaretlerinize göre belirleyecek" diye konuştu.

NUMAN NUMAN BU MEMLEKETİN HALİ TOZ DUMAN

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'de düzenlenen mitingde Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Mitingde ilginç bir pankart vardı.

Miting alanındaki Trafik ışıkları direğine çıkarak elinde yazılı bir pankart tutan Küçük çocuğu gören Kurtulmuş, pankartta yazan 'Numan Numan, Bu Memleketin Hali Toz Duman' yazısını okudu ve "Evet memleketin hali toz duman içinde" dedi.



'BAŞBAKAN NUMAN'

Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş, Bingöl'deki mitingin ardından gittiği Bitlis'in Tatvan ilçesinde "Numan Başbakan" sloganları ile karşılandı.

Belediye Başkan adayı Mustafa Kara'ya destek amacıyla Tatvan'a gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ilkelerinin maneviyatçı, eşitlik, özgürlükçü ve adaletçi olduğunu söyledi.

Numan Kurtulmuş şunları söyledi: "Saadet sizin sesiniz olacaktır. Hükümet ekonomide sınıfta kalmıştır. Anlattığı projeler tutmadı. Dağ fare doğurdu. Esnaf borçlu, halk borçlu, sanayici borçlu durumdadır, belediyeler borçludur. Özellikle Doğu Anadolu bölgesinde ekonomik sıkıntı kendisini iyi hissettiriyor. Saadet Partisi 29 Mart yerel seçimlerinde kazandığı takdirde tecrübelerini kullanacaktır. Türkiye fevkalade büyük bir ekonomik kriz ile karşı karşıyadır. Türkiye'nin kendi yapısal bozuklukları vardır. Başbakan ve ekibinin yaptığı ekonomik açılım ve açıklamalar yaraları sarmaktan uzaktır. Paket yaralarımıza merhem olmaktan uzaktır. Yapılan açıklama ve uygulamalar beklentilerden uzaktır."

Miting meydanında gelen "vur vur inlesin, AK Parti dinlesin" sloganlarına müdahale eden Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "AKP değil, Washington, Moskova, Tel aviv dinlesin" dedi.

Saadet Partisi bugün Bitlis'te miting düzenleyecek.
(CİHAN)