Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı, İsrail’in Gazze’de Filistin halkına yönelik sürdürdüğü saldırıyı durdurması için imza kampanyası başlattı.

MHP İl Başkanı Nurettin Demircioğlu, Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan ve MHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Daşçı’nın birlikte başlattığı kampanyanın üç gün devam edeceği bildirildi. İmza kampanyası için, MHP’nin Yeni Hükümet Caddesi üzerindeki seçim bürosu önüne stant kurulurken, tüm Kahramanmaraşlılar konuya duyarlı olmaya ve kampanyaya katılmaya davet edildi.

Konuyla ilgili kampanya metnini okuyan MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, saldırıların bir an önce durdurulması gerektiğini belirterek, İsrail’i kınadı.

Kampanya metninde şu ifadeler yer alıyor: “Dünyamızda ve özellikle bölgemizde olağanüstü olaylar meydana gelmekte. Ülkemizin yanı başında Ortadoğu da bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Yüz yıllarca adalet ve medeniyet götürdüğümüz mukaddes topraklar olan Kudüs ve civarı olan Gazze’de vatanları zorla elinden alınan Arap kardeşlerimize emsali görülmemiş bir şekilde katliam yapılmaktadır. Bu insanlık suçunu işleyenler 2. Dünya savaşında katliama uğrayan bir dinin mensupları ne yazık ki; Tarihi boyunca asaletinden vakarından ve merhametinden asla taviz vermemiş olan asil Türk milleti toplum olarak bu insanlık dışı vahşete ve orantısız güç kullanımına karşı tepkilerini protestolarla, yürüyüşlerle ve mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında madden ve manen yer alarak dünya kamuoyuna göstermektedir. Fakat bu yüce milletin iradesini yöneten iktidar ve BOP eş başkanı olmakla övünen sayın başbakan sadece ve sadece Amerikan emperyalizminin kuklası olan devletleri ziyaret ederek günü kurtarmaya milletimize her olayda oluğu gibi uğraşıyoruz izlenimi vermekten öteye bir şey yapmamaktadır. Halbuki tarihin ve insanlığın yüklediği sorumluluk Türk devletinin ciddiyetine ve devlet geleneğine uygun bir politika uygulama yönünde olmasıdır. Artık söz bitmiştir, artık eylem zamanıdır. Türkiye İsrail büyükelçisini derhal geri çekmek ve imzalanan askeri ve ekonomik anlaşmaların askıya alınarak durdurma gibi yaptırımlara gidilmesi ve derhal İsrail Büyükelçisinin istenmeyen adam ilan edilmesi beklenirdi.”

Başbakan’ın da BOP eş başkanlığından istifa etmesi gerektiği yönünde görüşlerin de yer verildiği açıklama şöyle devam etti:

“İsrail devlet terörünün katlettiği Filistinli çocuklar, kadınlar ve masum sivillerin akan kanlarına dur demek için, meşru haklarını savunmak için, Müslüman bir ülkenin başbakanı olduğunuz için bil hassa Allah rızası için BOB eş başkanlığından istifa etmenizi istirham eyleriz. Allah Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun.” (www.kanal46.com)


YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...