29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimde Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı olarak Mustafa Daşçı’nın ismini açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçim bürosu düzenlenen sade bir törenle açıldı.

Seçim bürosunun esas açılışının ise önümüzdeki günlerde genel başkan yardımcılarının da katılacağı bir törenle görkemli bir şekilde yapılacağı belirtildi.

Bugün saat 15.00’de gerçekleştirilen sade açılış törenine partililer katıldı. Halk arasında Merkez Otobüs Durağı olarak bilinen Yeni Hükümet Caddesi’nin Azerbaycan Bulvarı’na birleştiği köşedeki apartmanın altında açılan seçim bürosunun dış yüzeyinde şu sloganlar yer aldı: ‘Büyük şehre yakışacak projelerle hizmete talibiz, dertlerinizi biliyoruz derman olmak için geliyoruz, boş hayaller peşinde koşmayacağız, büyük şehir olmak için çalışacağız, boşa para savurmak için değil kalıcı hizmetler için…’

Açılış törenine; MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, eski milletvekili Nevzat Taner, il eski başkanlarından milletvekili adaylarından Mehmet Tanır, MHP Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Mustafa Daşçı, MHP Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adayı Ejder Oruç, Fatih Beldesi Belediye Başkanı Ökkeş Aktaş gibi isimler de katıldı.

Saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından seçim bürosunun önüne getirilen MHP seçim otobüsünden seslenen MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan şunları kaydetti;

“Milliyetçi Hareket Partisi’ne değil Kahramanmaraş’a Belediye Başkan adayı arıyoruz demiştik. 1999 yılında Kahramanmaraş Belediye Başkan adayımız Sayın Mustafa Daşcı az bir oyla seçimi kaybetmişti. İşte biz o seçimi kazanabilmiş olsaydık Mustafa Daşcı ve ekibine Kahramanmaraş Belediyesi’ni teslim edebilmiş olsaydık şehrimiz diyebileceğimiz bir şehrimiz olacaktı. Oysa geçen bu 10 yıllık süreçte Kahramanmaraş’ın ne hale geldiği ortada. Kahramanmaraş’ın hala bir kimliği yok. Kahramanmaraş’a hizmet diye ortaya koyulan projeleri hepiniz yakinen biliyorsunuz. İşte bir köprülü kavşak diye tanıtılan bir menfez. Türkiye’nin en büyük otogarı diye yaptırılan ve milletimize yutturulmaya çalışılan bir teneke gar. İşte altgeçitlerin durumu, anayolların, ana arterlerin durumu hepsi ortada. Ve biz diyoruz ki 1999’dan bu yana hiç durmadan dünyayı gezen yerel yönetimler konusunda incelemeler yapan ekibiyle bu şehrin geleceğine Kahramanmaraş’ı Türkiye’de hak ettiği yere getirecek olan Sayın Mustafa Daşcı’yı Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı olarak tekrar ilan ettik. Kahramanmaraş’a bir değişim lazımdı, Kahramanmaraş’ın bir değişime ihtiyacı vardı. Bu değişimin adresi MHP’dir, bu değişimin adı da Mustafa Daşcı’dır. Allah’ın izniyle 29 Mart günü sandıklardaki oy pusulalarından 3 hilaller çıkacak ve Kahramanmaraş o değişimin gereğini yerine getirecek ve 3 hilalli bayrağı Kahramanmaraş Belediyesi’ne Sayın Mustafa Daşcı’yla birlikte dikeceğiz. Mustafa Daşcı’yı ve ekibini önce yüce Yaradana, sonra size, sonra da tüm Kahramanmaraş’a emanet ediyorum.”

DAŞCI; “ORTAK AKLI KAHRAMANMARAŞ’IN BÜTÜN HAYATINA NAKŞETMEK İÇİN KAHRAMANMARAŞ BELEDİYESİ’NE GELMEK İSTİYORUM”

Daha sonra söz alan MHP Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Mustafa Daşcı ise şunları kaydetti:

“Bugün hepinizin de gördüğü gibi 29 Mart seçimlerinin ilk işaretini vermiş bulunuyoruz. Bugün, 29 Mart tarihinden itibaren Kahramanmaraş’a hizmet edecek bir anlayışın ilk işaretini vermiş bulunuyoruz. Şu anda bana bakan gözlerinizden beni Kahramanmaraş Belediyesi’ni taşıyacak ışıkları görüyorum. Sayın başkanın dediği gibi 1999’da eğer biz burada olsaydık bugün o 10 yılda Kahramanmaraş’ta 50 yıllık bir çalışmaya imza atabilirdik. Mustafa Daşcı böyle bir inançla böyle bir inancı Kahramanmaraş’ı büyük şehir noktasına çağlar ötesine taşıyabilecek güçtedir. Cenâb-ı Allah bunu bize vermiş, verilen bu anlayışı, bu zekâyı, bu tecrübeyi Kahramanmaraş’ın geleceği için, yolu için, suyu için, enerjisi için, insanları için, topyekûn milleti için harcamaya ve feda etmeyi hazırdır, siz de hazır mısınız? (Alkışlar) Kahramanmaraş’ın çok güzel havası var, Kahramanmaraş’ın güzel suyu var, Kahramanmaraş’ın iklim güzel ama kıymetli arkadaşlar bu güzel şehrin, bu güzel iklimin, bu güzel insanların sokakları güzel değil. Bu şehrin insanlarının hayatları güzel değil, bu şehrin kenarında benim gibi köyden gelmiş milyonlarca insan işsiz güçsüz, başkalarının yardımına muhtaç. Ben zoru yaşadım. Bu işsizliği, bu güçsüzlüğü, bu perişanlığı yaşayarak geldim. Mustafa Daşcı bu otobüsün üzerine yukarıdan aşağı değil aşağıdan yukarıya geldi, içinizden biri olarak geldi, sizden biri olarak geldi. Ortak aklı Kahramanmaraş’ın geleceğine ve bütün hayatına nakşetmek için Kahramanmaraş Belediyesi’ne gelmek istiyorum. Dolayısıyla beni oraya taşırsanız; bu söylediklerimin tamamını, sizlere burada söylediğim gibi 3 ayda söyleyeceğim ve bu söylediklerimin altına imzamı atacağım, notere gideceğim yapamazsam da istifa edip gideceğim.”

MİLLETVEKİLİ PAKSOY DA BİR KONUŞMA YAPTI

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy da şunları kaydetti; “Kurban Bayramı’nın bitiminde seçim büromuzu biz gayri resmi bir şekilde açacaktık ama böyle toplandığınız için bir araya gelelim dedik. İnşallah niyetimiz hayırlı olur. Ben hemşehrilerimin sağduyusuna bırakıyorum, bırak yurt dışını Gaziantep’e gitsinler, Konya’ya gitsinler, Elbistan’a gitsinler belediye hizmetleri nasıl yapılır onları görsün ve görüyor hemşehrilerim. Bu güzel şehir çok daha iyi hizmetlere layık. Onun için biz Mustafa Daşcı kardeşimle iddialı bir şekilde sizlere söz veriyoruz. Bu şehri 20 yıldan beri yöneten zihniyetin yapamadıklarını 5 yılda yapacağımıza söz veriyoruz. Birlik ve beraberlik içinde hizmetleri en güzel şekilde sizlerle beraber yapacağız. Hemşehrilerimizle bir ve beraber olacağız. Onun için şu şehri kirlilikten, az hizmet verilmekten kurtaralım. Bu Kahramanmaraş’ımız hizmetin en güzeline layıktır. Birlik ve beraberlik içerisinde olup inanırsak 29 Mart’ta belediyeye Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayını oturtacağız, sizlerden destek istiyoruz. Seçim büromuzun hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” (www.kanal46.com)