TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil, 24 Kasım öğretmenler gününü kutladı.


Türkiye’de eğitimin kalitesinin her geçen yıl giderek arttığını ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “Eğitimde kalitenin artmasının en önemli nedeni öğretmenlerin kalitesinin artmasıdır. Nitelikli öğretmen yetiştirmek için harcadığımız kaynaklar, toplum olarak getirisi en yüksek yatırım olarak dönmeye başlamıştır” dedi.


 


Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, 24 Kasım öğretmenler günü sebebiyle yayımladığı mesajda, “24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Günümüzde Türkiye’nin her alanda elde ettiği başarıda, alınan mesafede en büyük emek, yurdumuzun dört bir yanında tüm olumsuz şartlara rağmen fedakârca görev yapan öğretmenlerimize aittir. Öğretmenlerimizin niteliğinin her geçen gün artması, derslik sayısındaki artış, fiziki şartlardaki iyileşme eğitimin seviyesini yükseltmiştir. Nitelikli öğretmen yetiştirmek için harcadığımız kaynaklar, toplum olarak yapabileceğimiz getirisi en yüksek yatırım olmuştur. Nitelikli öğretmenlerin yetiştirdiği nitelikli insanlardan oluşan bir toplum, her alanda ilerlemiş bir toplum olacaktır. Kabul edilmelidir ki, insanları iyi yetiştiremedikten sonra ne yapılırsa yapılsın bir ülkenin kalkınması, sorunların üstesinden gelmesi mümkün olmayacaktır” şeklinde konuştu.


 


Teknolojik gelişmelerin ve toplumsal dönüşümün eğitimin yapısını değiştirdiğini sözlerine ekleyen TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “Çocuk ve gençlerimizin teknolojik yeniliklere yatkın, bilgili, öz güveni yüksek, çağı yakalamış, insanı seven, demokrasi ve insan haklarının değerini bilen, ufku ve vizyonu geniş, millî, manevi bilgileri yerinde olan bireyler olarak yarınlara hazırlanmaları için büyük gayret gösterilmesi gerekmektedir. Bu konuda da öğretmenlerimiz önemli başarılara imza atmışlardır. Çünkü öğretmenlerimiz kendi sorunlarını düşünmek yerine, sorumluluk bilinci ile hareket etmişler ve çocuklarımıza en güzel eğitimi verme gayreti içerisinde olmuşlardır” ifadelerini kullandı.  Pakdil açıklamasını şöyle sürdürdü:


 


“Biliyoruz ki, öğretmenlik uzmanlık, sevgi, sabır, hoşgörü ve fedakârlık gerektiren bir meslek olmanın ötesinde, bir insan yetiştirme sanatıdır. Gelişmenin, sürekli ilerlemenin, sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmanın anahtarı eğitimden geçmektedir. Öğrenciler, öğretmenin elinde şekillenir, olgunlaşır ve hayata hazırlanır. Bir çocuk için aileden sonra ilk bilgi kaynağı öğretmendir. Deneyimli öğretmenlerin dezavantajlı bölgelerde ve okullarda uzun süreli çalışması da özendirilmesi gerekmektedir. Tüm zorlu koşullara rağmen fedakârca görev yapan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle aramızdan ayrılan değerli öğretmeleri ve eğitimcilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyorum.”