AK Parti Kahramanmaraş Yerel Yönetimler Şurası ve Haziran ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı bugün gerçekleştirildi.



AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, sıkıntılı dönemde birlik ve beraberliğin muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu millet arkamızda dağ gibi durdukça ve kötü günlerde sıkıntılı günlerde gemiyi terk eden fareler gibi fitne çıkarmadıkça hiç kimseden korkmak ve hiçbir şeyden moralimizi bozmak için sebep görmüyorum" dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Yerel Yönetimler Şurası ve İl Danışma Meclisi Toplantısı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda konuşan Sağlam, Türkiye'nin geldiği noktada sosyal ve siyasi istikrar içerisinde olduğunu kaydederek, şunları kaydetti:

"Buna paralel olarak ekonomik istikrar ve kalkınma da sağlanmıştır. Türk insanının cebine giren para kişi başına geliri 9 bin 300 dolara çıkmış. Bu aşağı yukarı 6 sene öncesine kadar iki misliden fazla. Türkiye dünyanın 17. büyük ekonomisi olmuş. Yani Türkiye'nin milli hasılası 256 milyar dolardan 870 milyar dolarlara çıkmıştır. Üç mislinden fazla. Türkiye dış müteahhitlik hizmetlerden ABD ve Çin'den sonra dünyanın üçüncü büyük ülkesi olmuştur. Son 5.5-6 yılın genel durumu bu. Siyasi, ekonomik ve sosyal istikrar sağlanmış durumda. Ama şimdi bir sıkıntı içerisine girmişiz. Bu 1950 yılından bu yana gelen bir zihniyetin sıkıntısı. Ve bu zihniyetler geçmişte rahmetli Adnan Menderes'i arkasından Süleyman Demirel'i daha sonra Turgut Özal'ı içine sindiremez haldedir.

Şimdide 2002'de yeni bir iktidar ortaya çıkmış şimdi bunu bir türlü içine sindiremiyor. Mesele budur. Hiç merak etmeyin, moralinizi bozmayın. Mesele bu zihniyetle mücadeledir. Bu zihniyetle mücadeleye hayatımız boyunca devam edeceğiz."

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ MUHAFAZA ETMELİYİZ!

Milletin daima kendisine hizmet etmeyenlerin karşısında olduğunu vurgulayan Sağlam, şunları söyledi:

"Milletimize güveniyoruz millet arkamızdadır. Her sıkıntılı dönemde olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. İki güçlü yönümüz var. Birisi dağ gibi arkamızda duran milletimiz ikincisi de bizi bu milletin bize gösterdiği itimada layık olmak için birbirimize olan bağlılığımızdır. Bu ikisine güveniyoruz. Bu millet arkamızda dağ gibi durdukça ve kötü günlerde sıkıntılı günlerde gemiyi terk eden fareler gibi fitne çıkarmadıkça aramızda birlik ve beraberliğimizi korudukça hiç kimseden korkmak ve hiçbir şeyden moralimizi bozmak için sebep görmüyorum. Türkiye'de hakimler de olacaktır hukuk içerisinde ne karar verirlerse versinler Allah'ın izniyle milletimiz arkasında bir birimizle birlik içerisinde her türlü sıkıntıyı aşacağız. Çünkü biz hak yolundayız. Peygamberimiz bir sözü var. Hak yolunda yalnız kalan görülmemiştir. Siz hak yolunda yürüdüğünüz müddetçe mutlaka arkanızda millet olacaktır. Hiç kimseden şu veya bu şekilde korkumuz yok."

VEYSİ KAYNAK İSE AYM KARARLARINI ELEŞTİRDİ

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Veysi Kaynak ise, hukukçu olduğunu hatırlatarak, son bir yılda hukuk alanında yaşananlardan dolayı bu kimliğinden utandığını ifade etti. Kaynak, "Türkiye'de son bir yıldan bu yana yaşadığımız süreç bir zamanlar toplum mühendislerinin başka araçlarla gerçekleştirmeye çalıştıkları şeylerin bir yıldan beri hukuk suretiyle gerçekleştirmeye çalıştıkları süreç olmuştur. Bakın Anayasa Mahkemesi (AYM) 367 kararı verirken bütün vicdanları sızlatmıştır.

Bu senede Anayasa'ya açıkça aykırı bir karar vererek bütün vicdanları sızlatmıştır. Belli bir süre Hukuk fakültelerinde dünyada tarihe geçmiş hukuk garabetlerinin biri olarak bu olay anılacaktır. Bu dönemde hukukçu olarak Adalet Komisyonu üyesi olarak anılmayı çok arzu etmiyorum" diye konuştu.

AVNİ DOĞAN DA BİR KONUŞMA YAPTI

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Eğitim Komisyonu Üyesi Avni Doğan da, dünyanın pek çok yerinde istikrarsızlık ve huzursuzluk hüküm sürerken bu yangın denizinin ortasında güzel bir ada olarak Türkiye bu yaşanan krizlere karşı direndiğini hatırlattı. 1960 ihtilalinden sonra Türkiye'nin büyük devlet olma iddiasını ortadan kaldırmak için Türkiye'nin içinde çok değişik mekanizmalar kurulduğunu öne süren Doğan şöyle konuştu:

"İşte bu mekanizmalar ne zaman Türkiye dünyada güçlü bir ülke olmaya yüz tutsa devreye girerek ülkeyi küçülttü. Türkiye kurumaya yüz tuttuysa bir kova su kondu dalları uzadıysa kesildi. İşte Türkiye o bilinen karmaşa yaşanırken yeniden güçlü bir ülke haline geldi. Enflasyonu yenmiş, yıllık ihracatı 127 milyar dolara çıkartmış, dünyada sayılan demokratik reformları yapmaya başlamış ve güçlü olarak dünyada yer almaya başladı. Ve düğmeye basıldı terör başlatıldı. Düğmeye basıldı hukuksuzluk başlatıldı, düğmeye basıldı zorbalık başlatıldı, düğmeye başladı istikrarsızlık başladı. Yani baltalar, kazmalar ele alındı Türkiye'yi yeniden budamaya çalışıyorlar yaşadığımız süreç budur. Yok yere Türkiye'yi iktidarsız hale getirmeye çalışıyorlar." Türkiye'nin iki partisinin kapatılmaya çalışıldığını vurgulayan Doğan, bu tür krizlerde bu tür felaket dönemlerinde siyasete düşenin yapıcı olmak olduğunu belirtti. Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Devlet adamlarına düşen yapıcı olmaktır. Ama Türkiye'de nerede? İzliyoruz siyasi partiler felaket tellallığı yapıyor. Krize oynuyorlar. Memleketin açlığına oynuyorlar. Macar atasözü var. Macarlar der ki 'Atın ölümü itin bayramıdır' Türkiye'de böyle bir bayram arıyorlar. Ama herkes bilsin ki bu at ölmeyecektir. Parti kapatmayla kimse bir yere varamaz. Erkeklerse, yiğitlerse milleti kapatsınlar." Hiç kimsenin AK Parti'yi yok etmeye gücünün yetmeyeceğini söyleyen Doğan, "Benim öbür partilere tavsiyem var. Böyle milleti dipçikle, kapatmayla tehditle korkutarak bir yere varamazlar. Kendilerinin aradığı halk da Türkiye'de yok. Kendilerinin aradığı halkı bu topraklarda bulamazlar. Eğer bir yerlere varmak istiyorlarsa bu halkın sesine kulak versinler, sokakların sesine kulak versinler. Ben milletin vicdanından daha büyük mahkemeyi hiç tanımadım hiç tanımayacağım. Biz ekip olarak milletin vicdanından daha büyük mahkeme, yasa tanımıyoruz. Biz ona güveniyoruz ona güvenmeye devam edeceğiz" diye konuştu. (www.kanal46.tv)