Andy-Ar tarfından yerel seçim sürecinde belediye başkanlarının değerlendirildiği ankette, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki en beğenilen başkan çıktı.


Andy-Ar  araştırma şirketi tarafından 5 Ocak-25 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılan anket, “yüz yüze görüşme” yöntemi uygulanarak 16 Büyükşehir ve 15 İl belediye başkanlarının performansı hakkında halkın düşüncelerini tespit etmek amacıyla yapıldı.


 


Ankette “Genel olarak düşündüğünüzde belediye başkanınızın çalışma performansından memnun musunuz?” sorusuna verilen “evet”, “hayır” ve “kısmen” cevaplarının oranı ankette değerlendirildi. Anketin sonuçlarında komşumuz Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki %71.1 oranla en beğenilen başkan çıktı. Büyükşehirlerde 16. ve son sırada %32.5 oranla Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın yer aldı.


Büyükşehire namzet iller arasında % 57.9 oranla Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ilk sırada yer alırken 15. ve son sırada % 41.2 lik beğenilme oranı ile Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün yer aldı.


Mustafa Poyraz’ın durumu pek iç açıcı çıkmadı


5 Ocak - 25 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılan anket, Andy-Ar’ın anket sonuçlarında, önümüzdeki ilk yerel seçime Büyükşehir olarak girecek olan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın durumu pek iç açıcı çıkmadı.


 


Kahramanmaraş’ta da yapılan ankete %25’i kır özelliği olan ilçe ve köy merkezlerinde yaşayan 851 kişi katıldı. Ankete katılanların % 40,4’ü Kahramanmaraş Belediye Başkanının çalışma performansından memnun olmadığını dile getirdiği saptandı.


 


16 Büyükşehir ve 15 Büyükşehir olmaya aday belediye olmak üzere toplam 31 belediye başkanı arasında çalışma performansından memnun olunmayanlar arasında Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz 14. sırada yer buldu.


 


Belediye başkanlarının görev yaptıkları illerde, partilerinin 2011 milletvekilliği seçimlerinde aldıkları oy oranıyla karşılaştırıldığında ise Kahramanmaraş’ta Ak Parti’nin %69,6 oranında oy aldığı fakat Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın çalışmalarından memnun olanların oranının % 49,2’de kaldığı görüldü.


 


Sonuç olarak Şubat ayında yapılan anket , Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın çalışma performansının AK Parti’nin oy oranının oldukça gerisinde kaldığı sonucunu ortaya koydu.


(www.kanal46.com)