Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO)’yu ziyaret eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Başkan Arif Şen ve oda üyeleriyle birlikte sohbet ederek mesleki alanda karşılaştıkları sorun ve sıkıntıları dinlediler.


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin tatile girmesiyle birlikte soluğu seçim bölgeleri Kahramanmaraş’ta alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Ramazan ayına rağmen ziyaretlerine dur durak bilmeden devam ediyorlar. Bu kapsamda AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Merkez İlçe Başkanı Necati Okay Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO)’yu ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Arif Şen; “Milletvekillerimize ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Kahramanmaraş’ın geleceğiyle ilgili atılacak olan her adımda birlikte olacağımızı açıkça ve her defasında söylüyoruz. Mahir Ünal’ın AK Parti Grup Başkanvekili olmasıyla bizim de Kahramanmaraşlılar olarak onurlandırmış ve sevindirmiştir. Ünal’a bu noktada başarılı olmasını diliyoruz. Kahramanmaraş’a, Türkiye’ye ve Türkiye demokrasisine katkı vermesini bekliyoruz. İnşallah daha güzel başarılar elde eder. Ünal gibi diğer milletvekillerimizin de siyasi hayatlarında kendilerine başarılar diliyoruz. Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın geleceğinin daha güzel olması için bizler de lokal seviyede üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız.” Şeklinde konuştu.


Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler olarak Ak Parti hükümetinin ve Kahramanmaraş Milletvekilleri ile il teşkilatının yapmış olduğu politikaları olumlu bulduklarının altını çizen Oda Başkanı Arif Şen, kendi mesleklerinde karşılaştıkları zorluklardan ve sıkıntılardan bahsetti.



TEŞVİKTEN YARARLANMADA ELİMİZİ ÇABUK TUTMALIYIZ



Bugüne kadar çıkarılan teşviklerin Kahramanmaraş için çok olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Şen,  konuşmasına şu şekilde devam etti: “Son çıkarılan teşvik ile 5. Bölgede olan Kahramanmaraş’ta eğer yatırım yapacak işletmeciler elini çabuk tutmaz ise bu teşvik 31.12.2012 tarihinde sona erecek ve yine Kahramanmaraş’ta işsizlik artacak. Milletvekillerimizsin dikkatini çekmek isterim bu teşviklerden küçük atölyeler yararlanamamaktadır. Bunun yanında bizim mesleğimizi ilgilendiren Türk Ticaret Kanununun meclisten geçmesi ve uygulamaya başlaması önemli bir konudur. Ön önemli sıkıntılarımızdan bir tanesi de bizler malum maaşını mükelleften alan kamu görevi gören serbest meslek sahibi insanlarız ama maalesef bu kadar iş yoğunluğu oldu halde ücretlerimiz aynı durumda kalmakta ve bizlerde tahsilatta sıkıntı çekmekteyiz. Bunun yanında mesleki konulardaki sıkıntılarımızı milletvekillerimize iletiyoruz eğer bu konularda da bizlere bir çözüm bulurlarsa çok seviniriz. Zaten ben kendilerine bu gibi sıkıntılarımızı bir dosya şeklinde kendilerine en ince ayrıntıları ile sundum.” dedi.



EĞER SİZ ZİHNİYETİNİZİ, BAKIŞ AÇINIZI DEĞİŞTİRMEZSENİZ HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİREMEZSİNİZ!



Şen’in konuşmasının ardından AK Parti Milletvekilleri Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin sorularını yanıtladılar. İlk olarak sorulara cevabı ise Ak Parti Gurup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal verdi. Kahramanmaraş’ın eğitimde, ulaşımda, kültür ve turizmde ve sanayisinde yaşanan sıkıntıların ne zaman aşılacağı soruldu. Ünal’ın ise bu soruya cevabı şu şekilde oldu: “Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin tatil olmasının ardından siyasiler olarak hep birlikte Kahramanmaraş’a geldik ve o gün bu gündür Kahramanmaraş halkı ile görüşüyoruz ziyaret ediyoruz geziler yapıyoruz. Bu kapsamda hep gördüğümüz bir şey var, adeta bir koro halinde söylenen Kahramanmaraş’a hiç bir şey yapılmıyor. Bana bir söyler misiniz? Sağlıkta ne yapılmadı? Eğitimde ne yapılmadı? Ulaşımda ne yapılamadı?   Toplu bir karamsarlık içerisindeyiz. Zaten Gaziantep başını alıp gitti, şimdiki yeni korkumuz Osmaniye ve Adıyaman’da bizi geçip gidecek. Böylede bir garip korku içerisindeyiz. Dolayısıyla insan psikolojisinin ve kitle psikolojisinin bir karşılığı vardır. Eğer korku ile hareket ediyorsanız korku sizi kilitler ve yeteneklerinizi yok eder. Korku sizleri hareketsizleştirir, dondurur ve hareketsizleştirir. Şimdi dönüp bakıyorum korkacak bir şeylerimiz var mı diye? Geçenlerde de aynı örneği verdim, 2002 öncesinde Türkiye 500 milyon kredi bulmak için kapı kapı dolaşıyordu ve bulamıyordu. Bu gün bizim sadece Kahramanmaraş’a yaptığımız sağlık yatırımı 500 milyon TL. Kahramanmaraş Göksun yolu 290 milyon TL, Tarımda Kahramanmaraş çiftçimize verdiğimiz 10 yılda ki destek 600 milyon TL. Şimdi bunları çoğaltabiliriz ama benim gördüğüm bir psikoloji var öncelikle bu psikolojiyi kurmamız lazım.


Çünkü devrim dediğimiz, değişim dediğimiz şey önce zihinlerde oluşur, eğer siz zihniyetinizi, bakış açınızı değiştirmezseniz hiçbir şeyi değiştiremezsiniz.  Onun için siyasiler hiç bir şey yapmıyor, Kahramanmaraş’a yatırım gelmiyor, biz hizmet alamıyoruz diyorsunuz ama rakamlar ortada. Şimdi gelelim çalıştaya, eğer kitaba baktıysanız 7 hedef altında ortaya koyduğumuz eylemler somut ve afaki olmayan şeyler. Bizim 2023 hedeflerimiz sayın Başbakan ile beraber hem seçim beyannamemizde hem de hükümet programımızda ifade ettiğimiz bir eylem değil bir vizyondur. Çünkü vizyon dediğimiz şeyi önce eylem gerçekleştirir eylemlerde hedefleri gerçekleştirir, hedefler bizim sahip olduğumuz misyona hizmet eder, bu misyonda büyük vizyonumuzu ve amacımızı gerçekleştirir. Dolayısıyla şunu diyemezsiniz, Kahramanmaraş’ı eğitimde 72.’ci sıradan 10.’cu sıraya getirmek diye bir eylem koyamazsınız çünkü o bir eylem değildir. Biz Kahramanmaraşlılar olarak kendimizi kötü görme konusunda inanılmaz bir iştiyak sahibiyiz, neden böyleyiz bilmiyorum. Yani kendimizi kötü, kendimizi zor durumda, eğitimde sağlıkta ulaşımda kötü durumda görmek için inanılmaz bir çaba harcıyoruz. Hal bu ki pozitif bir motivasyon olsa daha iyi bir çalışma ve şevk gelecek bütün insanlara ama bizde inanılmaz bir negatif motivasyon var. Fakat 4+4+4 gibi bir devrim yapıldı bu ülkede, bu devrimi kim yaptı daha doğrusu bu devrimin teklifini kim yazdı bir Kahramanmaraş milletvekili yazdı. Bunun Kahramanmaraş’a yansımalarını tabi ki planlıyoruz. Benim istirhamım lütfen şu psikolojiden çıkalım, ‘Gaziantep aldı başını gitti, Adıyaman beni geçecek, Osmaniye bizi geçecek, biz zaten geride kaldık, bize yatırımda gelmiyor bu milletvekilleri de zaten gezip duruyorlar’ diyorlar. Biz buna kendini gerçekleştiren kehanet diyoruz. Böyle düşünürsek, böyle inanırsak böyle olur.’ şeklinde konuştu.  KAYNAK: Erçin Yaşar MANŞET