'9 şiddetine dayanır' demişti... Kahramanmaraş'ta yıkılan apartmanın yapsatçısına ceza! '9 şiddetine dayanır' demişti... Kahramanmaraş'ta yıkılan apartmanın yapsatçısına ceza!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş-Göksun yolundaki 2 bin 867 metre uzunluğundaki Aşık Mahzuni Şerif Tüneli'nin 30 metrelik bölümünde, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında meydana gelen küçük çaplı hasarlara dikkat çekti. Bakan Uraloğlu, söz konusu hasarların trafik güvenliğini tehdit etmediğini ancak zamanla artçı depremlerin etkisiyle tünelin can ve mal güvenliği açısından risk oluşturabileceği yönünde öngörülerde bulunduklarını belirtti. Bu sebeple, tünel 28 Ağustos 2024 tarihinde trafiğe kapatıldı.

GÖKSUN İSTİKAMETİNE TRAFİK AÇILIŞI 7 KASIM'DA YAPILACAK

Bakan Uraloğlu, iyileştirme çalışmaları kapsamında hasarlı bölümün onarılması için hızla projelendirme ve yapım sürecine başlandığını ve çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı. "Aşık Mahzuni Şerif Tüneli'nin Göksun yönündeki tüpünü 7 Kasım saat 15.00 itibariyle trafiğe açıyoruz," diyen Bakan, bu tarihe kadar trafiğin eski yol güzergahı üzerinden yönlendirileceğini belirtti. Kahramanmaraş yönündeki çalışmalar ise 15 Aralık 2024'e kadar tamamlanacak.

KAHRAMANMARAŞ-GÖKSUN YOLU, STRATEJİK ÖNEME SAHİP

Bakan Uraloğlu, Kahramanmaraş-Göksun yolunun 64,1 kilometre uzunluğunda olduğunu ve bu yolun Orta Karadeniz ile İç Anadolu Bölgesi’ni Akdeniz limanlarına, Suriye sınır kapılarına ve Ortadoğu ülkelerine bağladığını ifade etti. Eski güzergahın 80 kilometre uzunluğundan 64,1 kilometreye kısaltıldığını ve seyahat süresinin 80 dakikadan 41 dakikaya indiğini belirtti. Bu yolun, stratejik ve ekonomik açıdan büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

YOLUN EDEBİYAT YOLU OLARAK DA BİR KİMLİĞİ VAR

Kahramanmaraş-Göksun Yolu, sadece ulaşım açısından değil, aynı zamanda edebiyat dünyası açısından da büyük bir öneme sahip. Yol güzergahında yer alan tünel ve viyadüklere ünlü Türk edebiyatçıları ve şairlerinin isimleri verilmiş durumda. Ali Kutlay, Aşık Mahsuni Şerif, Hayati Vasfi Taşyürek, Cahit Zarifoğlu, Necip Fazıl Kısakürek gibi isimlerin yer aldığı bu yol, "Edebiyat Yolu" olarak da biliniyor. Bakan Uraloğlu, bu projeyle hem kültürel bir mirasa sahip çıkıldığını hem de bölgesel kalkınmaya katkı sağlandığını ifade etti.