Emine Zehra İlgü kimdir, neden öldü? Kayseri Mimarlar Odası’ndan acı haber
Emine Zehra İlgü kimdir, neden öldü? Kayseri Mimarlar Odası’ndan acı haber
İçeriği Görüntüle

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ankara Temsilcisi ve gazeteci-yazar Taylan Erten’in vefatı, basın camiasında üzüntüyle karşılandı. Uzun yıllar gazetecilik yapan Erten için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de başsağlığı mesajı yayımladı.

1942 yılında Konya’da dünyaya gelen Taylan Erten, gazetecilik mesleğine 1962 yılında PTT NATO Dairesi’nde adım attı. Kariyeri boyunca kamu kurumlarında basın ve iletişim alanında çeşitli görevler üstlenen Erten, daha sonra çok sayıda gazete ve medya kuruluşunda görev yaptı.

Erten’in cenaze programı da belli oldu. Usta gazeteci, 18 Ağustos 2026 Salı günü Ankara’daki Karşıyaka Mezarlık Camisi’nde kılınacak ikindi namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.

TAYLAN ERTEN NEDEN ÖLDÜ?

Taylan Erten’in vefat ettiği açıklandı ancak ölüm nedenine ilişkin paylaşılan bilgiler arasında herhangi bir açıklama yer almadı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Erten’in vefatının ardından yayımladığı mesajda ailesine ve basın camiasına başsağlığı diledi.

Cemiyet, Ankara Temsilcisi olarak görev yapan Erten’in uzun yıllar gazeteci ve yazar kimliğiyle mesleğe ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne hizmet ettiğini belirtti.

TAYLAN ERTEN KİMDİR?

Taylan Erten, 1942 yılında Konya’da doğdu. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde eğitim alan Erten, meslek hayatına 1962 yılında PTT NATO Dairesi’nde başladı.

Erten, ilerleyen yıllarda Ankara Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptı. Yerel Yönetim ve Ticaret Bakanlıklarında basın danışmanlığı görevlerini de üstlendi.

Gazetecilik kariyerinde 1968 yılında Yenigün Gazetesi ile yeni bir dönem başlayan Erten; Politika, Aydınlık, Yeni Asır ve Sabah gazetelerinde çalıştı. Dünya Gazetesi’nde Ankara Bölge Koordinatörlüğü görevini yürüttü.

TAYLAN ERTEN HANGİ GAZETELERDE ÇALIŞTI?

Taylan Erten, uzun meslek hayatında farklı dönemlerde Yenigün, Politika, Aydınlık, Yeni Asır ve Sabah gazetelerinde görev aldı. Dünya Gazetesi’nde ise Ankara Bölge Koordinatörlüğü görevini üstlendi.

Erten, gazetecilik faaliyetlerinin yanı sıra meslek kuruluşlarında da aktif görevler yürüttü ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ankara Temsilciliğini yaptı.

TAYLAN ERTEN'İN MESLEKİ GÖREVLERİ

Taylan Erten, Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Ankara’daki Gazeteciler Cemiyeti ile Ulusal Politika Araştırmaları Vakfı’nda da üyelik yaptı.

Gazetecilik ve basın danışmanlığı alanındaki çalışmalarını uzun yıllar sürdüren Erten, meslek hayatı boyunca Ankara basınının tanınan isimleri arasında yer aldı.

TAYLAN ERTEN'İN CENAZESİ NE ZAMAN?

Taylan Erten’in cenaze töreni 18 Ağustos 2026 Salı günü Ankara’da düzenlenecek. Erten için Karşıyaka Mezarlık Camisi’nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılınacak.

Usta gazeteci, namazın ardından Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

TAYLAN ERTEN EVLİ Mİ, ÇOCUKLARI VAR MI?

Taylan Erten evliydi ve bir çocuk sahibiydi. Uzun yıllar gazetecilik yapan Erten, meslek yaşamının yanı sıra ailesiyle de yaşamını sürdürdü.