İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde 12 yaşındaki B.A.’nın yaşadığı olay, akran zorbalığını yeniden gündeme taşıdı. İddiaya göre birlikte bulunduğu çocuklardan biri B.A.’yı tutarken diğeri sırtına kolonya dökerek ateşe verdi. Sırtında üçüncü derece yanık oluşan çocuk, hastanede 25 gün tedavi gördü. Taburcu olduktan sonra sağlık sorunları yeniden ortaya çıkan B.A., tekrar hastaneye kaldırıldı ve burada bilinç kaybı yaşadı.
Çocuğun babası Kadir Arslan, olayın ardından şikâyetçi olduklarını belirterek sorumlular hakkında işlem yapılmasını istedi.
ARNAVUTKÖY’DE ÇOCUĞU SOKAK ARASINA GÖTÜRDÜLER
Olay, 18 Eylül Cuma günü akşam saatlerinde Arnavutköy’ün Anadolu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre B.A., sokakta bulunduğu sırada diğer çocuklar tarafından evlerinden yaklaşık üç sokak uzaklıktaki bir noktaya götürüldü.
Baba Kadir Arslan’ın anlatımına göre çocuklardan biri oğlunu tutarken diğeri sırtına kolonya döktü. İlk denemede ateş yakamayan çocuk, ikinci denemede B.A.’nın sırtını tutuşturdu. Alevlerin büyümesiyle çocuk kendisini söndürmeye çalıştı. Üzerindeki naylon tişörtün sırtına yapışması ise yaralanmanın boyutunu artırdı.
25 GÜN HASTANEDE TEDAVİ GÖRDÜ
Ailesi, olayın ardından B.A.’yı hastaneye götürdü. Sağlık ekipleri, çocuğun sırtında üçüncü derece yanık tespit etti ve tedavi sürecini başlattı.
Yaklaşık 25 gün hastanede kalan B.A., tedavisinin ardından taburcu edildi. Ancak evine döndükten sonra ağrıları yeniden artınca ailesi çocuğu tekrar hastaneye götürdü. Baba Arslan, oğlunun bu süreçte bilincini kaybettiğini söyledi.
Aile, yaşananların ardından emniyete başvurarak şikâyetçi oldu.
BABA ARSLAN OLAYIN NASIL YAŞANDIĞINI ANLATTI
Kadir Arslan, oğlunun olay günü evlerinin önünde bulunduğunu ve diğer çocukların onu birkaç sokak öteye götürdüğünü belirtti. Arslan, yaşananları şu sözlerle anlattı:
“Çocuğumu üç sokak arkaya götürdüler. Orada bir kişi çocuğumu tutup diğeri sırtına kolonya döküyor. Birinci seferde yakamıyor, ikinci seferde tutuşuyor. Biraz daha kolonya döküyor. Çocuğun sırtı iyice alev alıyor. Çocuk kendini söndürmek için arabaya yaslanıyor. Tişörtü naylon olduğu için sırtına yapışıyor.”
AİLESİNE FARKLI BİR OLAY ANLATTILAR
Baba Arslan, olayın ardından diğer çocukların B.A.’yı eve getirdiğini ve ailesine kaydıraktan düştüğünü söylediklerini öne sürdü. Oğlunun üzerindeki kıyafetin durumundan şüphelendiğini belirten Arslan, gerçeği çocuğuna sorduğunda öğrendiğini ifade etti.
Arslan, “Yakanlar çocuğu apar topar eve getirdiler. ‘Kaydıraktan düştü’ dediler. Çocuğuma sorduğumda ‘Beni kolonya ile yaktı’ deyince çocuklar hemen kaçtı.” dedi.
Arslan, daha sonra olaya karıştığı öne sürülen çocuklardan birinin babasını çağırdığını, ailelerin birlikte hastaneye gittiklerini ve sağlık ekiplerinin oğluna yanık bölümünde müdahale ettiğini anlattı.
BİR ÇOCUK HAKKINDA EV HAPSİ KARARI VERİLDİ
Olayla ilgili adli sürece ilişkin açıklama yapan Kadir Arslan, çocuklardan biri hakkında ev hapsi kararı verildiğini, diğer çocuğun ise serbest bırakıldığını ileri sürdü.
Arslan, yaşananların akran zorbalığı olduğunu belirterek şikâyetlerini sürdüreceklerini söyledi. Adalet Bakanlığına da ulaşmaya çalıştığını aktaran baba, olayın tüm yönleriyle değerlendirilmesini ve sorumluların yaptıkları nedeniyle hesap vermesini istedi.
Next





