Avrupa Otomobil Üreticileri (ACEO), 2022 yılı ile ilgili otomobil tescil verilerini paylaştı. 2022’de dünyanın en çok satan otomobil markası belli olurken, insanlar 2022 yılında en çok hangi otomobiller satıldı tarzında araştırmalar yapmaya başladı.

Tedarik sıkıntısının yaşandığı şu günlerde otomobil satışları olumsuz yönde etkilense de en çok satılan ve tercih edilen otomobiller belli oldu.

2022 yılında en çok hangi otomobiller satıldı?

ACEO tarafından yayımlanan veriler sonrasında 2022 yılında en çok hangi otomobiller satıldı sorusuna cevap verilmiş oldu. Açıklanan verilere göre, 2022 yılında dünyada en çok Totoya marka otomobiller satıldı. Toyota şirketi, dünya genelinde 10 milyon 483 bin 24 araç satarak dünya piyasasında bir numaralı koltuğa oturmuş oldu.

Listenin ikinci sırasında ise ABD markası olan Ford yer aldı. İstatistiklere göre, Ford marka otomobiller dünya genelinde 787 bin satarak listede ikinci sırada yer aldı. Listenin üçüncü sırasında ise, Elon Musk’un sahibi olduğu Tesla oldu. Buna göre, Tesla otomobiller dünya genelinde 759 bin satarak üçüncülük koltuğuna yerleşti.

X'e Devrim Yaratacak Yeni Üyelik Sistemi: Gönderi Paylaşmak Artık Para mı Olacak? X'e Devrim Yaratacak Yeni Üyelik Sistemi: Gönderi Paylaşmak Artık Para mı Olacak?
Editör: TE Bilisim