Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları, 2023 yılının 25 Ağustos tarihinde resmi olarak açıklandı. KPSS, lisans düzeyinde Gerçek Yetenek-Genel Kültür (GK-GY), Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) olmak üzere bir dizi sınavı içermekteydi. İşte KPSS sonuçları hakkında merak edilenler:

KPSS 2023 MARATONU TAMAMLANDI

KPSS 2023 sınavları, 23 Temmuz Pazar günü A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuyla başladı. Aynı gün öğleden sonra Eğitim Bilimleri oturumu gerçekleştirildi. Alan Bilgisi sınavları ise 29-30 Temmuz tarihlerinde tamamlandı. ÖABT sınavı ise 6 Ağustos tarihinde iki oturumda yapıldı.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANDI?

KPSS sonuçları, 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) sınavlarına ait madde analizleri tamamlandıktan sonra, cevap anahtarları üzerindeki kontroller tamamlandı ve itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi. Sonuç olarak, 29 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) İktisat Testi sorusunun cevabı "E" olarak verilmişken "D" olarak değiştirildi. Aynı şekilde, 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Beden Eğitimi Testi sorusunun cevabı "E" yerine "B" olarak düzeltilmiş, Biyoloji Testi sorusunun cevabı "E" yerine "A" olarak değiştirilmiş, ve Türk Dili ve Edebiyatı Testi'nde 7 numaralı soru iptal edilmiştir.

Sınav sonuçları, 25 Ağustos 2023 tarihinden itibaren saat 10.00'dan sonra adayların ÖSYM'nin resmi web sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişilebilir.

Prof. Dr. Dağlı'dan Kadınlar Günü Mesajı: "İyi Ki Varsınız" Prof. Dr. Dağlı'dan Kadınlar Günü Mesajı: "İyi Ki Varsınız"

KPSS SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANIR MI?

ÖSYM, bazı sınav sonuçlarını erkenden açıklama pratiğine sahip olabilir, ancak KPSS sonuçlarının erken açıklanıp açıklanmayacağına dair henüz bir bilgi bulunmamaktadır. Sonuçlar açıklandıktan sonra, ÖSYM'nin sosyal medya hesaplarından resmi bir duyuru yapılması beklenmektedir.

2023 KPSS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

2023 KPSS sınav sonuçları, adayların T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmi web sitesi https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden görüntülenebilir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve sonuçlar adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgileri, adayların testlerde verdiği doğru ve yanlış cevap sayıları ile KPSS puanlarını içerecektir. İnternet üzerinden ilan edilen sonuç bilgileri adaylar için resmi tebliği niteliğindedir.

Editör: İsa Aslantaş