Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2024'te geçerli olacak asgari ücret ile ilgili önemli bilgileri paylaştı.

Bakan Işıkhan, enflasyona karşı hassasiyetlerini vurgulayarak, asgari ücretteki tek zamın Temmuz ayında olduğu gibi gerçekleşeceğini ifade etti. Işıkhan, "Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz" dedi.

asgari-ucret_2

"İKİNCİ ZAMMA GEREK OLMAYACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUZ"

Bakan Işıkhan, asgari ücret görüşmelerinin Aralık ayı içerisinde başlayacağını belirtirken, kararın 31 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz Temmuz ayındaki gibi bir süreç işleyeceğini dile getiren Işıkhan, "Geçen Temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü" şeklinde konuştu.

Metan Enerji'ye ödül Metan Enerji'ye ödül

asgari-ucret_1

Bu gelişmelerle birlikte, 2024 asgari ücretine dair belirsizliklerin ortadan kalkması ve tek zam konseptinin devam etmesi bekleniyor.

Asgari ücretin belirlenmesi sürecinde, enflasyon ve ekonomik faktörlerin etkisi merakla bekleniyor.