İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Gaziantep merkezli yürütülen ve 47 farklı şehirde aynı anda gerçekleştirilen operasyonlarda, FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik önemli bir darbe indirildiğini duyurdu. Söz konusu operasyonlarda toplam 208 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

ÖRGÜTÜN GÜNCEL YAPISI DEŞİFRE EDİLDİ

Bakan Yerlikaya, özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesindeki faaliyetlere dikkat çekerek, Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman’da terör örgütünün güncel yapılanmasının ortaya çıkarıldığını belirtti. Örgüt üyelerinin çeşitli yöntemlerle eleman temin ettiği ve yurt dışındaki kamplara yeni üyeler gönderdiği tespit edildi.

Whatsapp Image 2025 05 06 At 18.38.30 (1)

TÜRKİYE GENELİNDE YOĞUN GÜVENLİK HAREKÂTI

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile İstihbarat Başkanlığı'nın iş birliğinde sürdürülen çalışmalar sonucunda operasyonlar çok sayıda kentte eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Operasyonlar kapsamında başta Gaziantep olmak üzere; Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Kayseri, Adana, Erzincan, Hatay, Manisa, Balıkesir, Malatya, Mardin, Samsun, Van, Diyarbakır ve Antalya’nın da aralarında bulunduğu 47 ilde gözaltı işlemleri yapıldı.

Kahramanmaraş’ta trafik kazası: hafif ticari araç ve kamyonet çarpıştı, 3 yaralı Kahramanmaraş’ta trafik kazası: hafif ticari araç ve kamyonet çarpıştı, 3 yaralı

KRİPTO HABERLEŞME VE FİNANS AĞLARI ÇÖZÜLDÜ

Yapılan incelemeler neticesinde, örgütün kripto haberleşme uygulamaları aracılığıyla hem yurt içi hem de yurt dışı toplantılar organize ettiği belirlendi. Aynı zamanda, örgüt mensuplarının kurduğu bazı ticari şirketler aracılığıyla finansal kaynak yaratıldığı, bu paraların örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı ortaya çıktı.

Operasyon sırasında çok sayıda dijital materyal, örgütsel belge ve iletişim cihazına el konuldu.

BAKAN YERLİKAYA’DAN TEŞEKKÜR VE KARARLILIK MESAJI

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonları yöneten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı başta olmak üzere, Gaziantep Valiliği, Vergi Denetim Kurulu müfettişleri, MASAK uzmanları ve operasyonu icra eden emniyet birimlerine teşekkür etti. Yerlikaya, “Milletimizin huzurunu ve devletimizin bütünlüğünü hedef alan yapılara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir” ifadelerini kullandı.