Adanalı kebapçı, et kesilen bıçakla tavuk, tavuk kesilen bıçakla et kesilmesinin çapraz bulaşa yol açtığını belirterek, “Tavuğun hafif beklemede ve sıcakta kalması zehirlenmeye yol açar. Bu nedenle çok dikkat edilmeli” dedi.

Gıdalarda çapraz bulaşma, mikroorganizmanın maruz kaldığı bir yüzeyden, bulaşma olmamış başka bir yüzeye bulaşma olması olarak tanımlanıyor. Çapraz bulaşma gıdadan gıdaya, ekipmandan gıdaya, temas yüzeyinden gıdaya, insandan gıdaya gibi birçok şekilde bulaşabiliyor. Bulaş olması ise ciddi zehirlenmelere yol açıyor.

Adanalı kebapçı Yaşar Aydın, et kesilen bıçakla tavuk, tavuk kesilen bıçakla da et kesilmemesi gerektiği konusunda hem vatandaşlara hem de çalışanlarına uyarılarda bulundu.

Sağlık her şeyden önemli”

Sivas'ta Karla Mücadele Kamyonu Alevlere Teslim Oldu! Sivas'ta Karla Mücadele Kamyonu Alevlere Teslim Oldu!

Images (19)