Türk siyasetinin yakın dönem gündemini belirleyen ve “Terörsüz Türkiye” hedefini içeren gelişmeler çerçevesinde, bu hafta sonu oldukça kritik bir siyasi temas yaşanacak. İktidarın güçlü temsilcisi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) heyetleri, 20 Aralık Cumartesi günü bir araya gelme kararı aldı.
Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, partilerin üst düzey kurmayları arasındaki bu önemli buluşma, Cumartesi günü saat 14.00'te başlayacak. Görüşmenin temel odağını ve ana başlıklarını, başlatılan sürecin ilerletilmesi ve bu ilerleyişin yasal bir zemine oturtulması gerekliliği gibi mühim konular oluşturacak.
🤝 DİĞER PARTİLERLE KURULAN YOĞUN DİYALOG TRAFİĞİ
AK Parti-DEM Parti görüşmesi, DEM Parti'nin başlattığı yoğun temas trafiğinin doğal bir devamı niteliğinde bulunuyor. DEM Parti’nin önemli isimlerinden oluşan İmralı Heyeti, daha önce 11 Kasım tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tarihi bir buluşma gerçekleştirmişti.
Bu görüşmenin hemen ardından DEM Parti’den Pervin Buldan, Bahçeli ile yaptıkları diyaloğun verimli geçtiğini vurguladı. Buldan, sürecin artık ikinci evreye geçtiğini ve hukuki bir altyapının zorunlu hale geldiğini açıkça ifade etmişti. MHP Lideri Bahçeli ise Buldan'ın bu açıklamalarına güçlü destek vererek, "Pervin Hanım her konuyu açıkça ifade etti. Her cümlesinin altına imzamı atıyorum," sözleriyle mutabakatı onaylamıştı.
DEM Parti Heyeti, MHP görüşmesini gerçekleştirmeden önce de sürecin genel gidişatına dair fikir alışverişinde bulunmak üzere DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret ederek siyasi diyaloglarını genişletmişti.




