Naci Görür’den Kahramanmaraş depremi yorumu: 6 Şubat’ın izleri hâlâ aktif
Naci Görür’den Kahramanmaraş depremi yorumu: 6 Şubat’ın izleri hâlâ aktif
İçeriği Görüntüle

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem sonrası ihya çalışmalarının merkezi Hatay’da saha denetimlerini sıkılaştırdı. Bakan Kurum, 27 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşecek olan 455 bininci afet konutu teslim töreni öncesinde kentteki son hazırlıkları yerinde takip etti.

HATAY’DA YENİDEN İNŞA ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Bakan Kurum, Hatay ziyareti kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Caddesi üzerinde yükselen projeleri denetledi. Yürütülen faaliyetler hakkında teknik ekipten detaylı bilgi alan Kurum, kentin çehresini değiştiren projelerin son durumunu inceledi. Şehir merkezinde eş zamanlı ilerleyen inşaatlarda birçok yapının tamamlandığı ve anahtar teslimine hazır hale getirildiği görüldü.

ŞANTİYE ÇALIŞANLARINDAN BAKAN KURUM’A ANLAMLI DAVET

Denetimler sırasında renkli anlar da yaşandı. Bakan Kurum projeleri incelediği sırada, inşaatı tamamlanan bir binanın balkonuna çıkan işçiler, "Binalarımızı bitirdik, sizi çay içmeye bekliyoruz" diyerek Kurum’u davet etti. Sahadaki bir şantiye şefi ise TBMM’deki bütçe görüşmelerini anımsatarak, Bakan Kurum’un yürüttüğü çalışma disiplininden gurur duyduklarını dile getirdi. Bu diyaloglar, bölgedeki inşa sürecinin moral ve motivasyon boyutunu da ortaya koydu.

ANA ARTERLERDE HUMMALI ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Hatay turunu geniş bir alana yayan Bakan Kurum; Atatürk Caddesi, Uzun Çarşı, Kemalpaşa Caddesi ve Kurtuluş Caddesi gibi şehrin kalbi sayılan noktalarda incelemelerde bulundu. Tarihi dokunun korunarak ticari hayatın yeniden canlanması hedeflenen projelerde, inşaat çalışmalarının büyük bir titizlikle sona yaklaştığı bildirildi.

DEV TESLİM TÖRENİ 27 ARALIK’TA GERÇEKLEŞECEK

"Asrın inşa seferberliği" kapsamında Hatay, tarihi bir ana ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Deprem bölgesindeki konut üretim zincirinin halkası olan 455 bininci afet konutu, 27 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek törenle teslim edilecek.