Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Bosna Hersek'te CNN Türk'ün sorularını yanıtladı.

Akar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bosna Hersek'i bir bütün olarak ele alıyoruz. Bütünlüğü ve istikrarı için bize ne düştüyse yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Türkiye olarak, TSK olarak görüşlerimizi paylaştık. İstenirse Türkiye, Bosna Hersek'te arabuluculuk yapabilir. Sabah saatlerinden itibaren şehitliği ziyaret ettik. Buradaki çalışmalar bittikten sonra Kosova'ya hareket edeceğiz.

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bizim dileğimiz barış ve istikrarın devam etmesi. Türkiye baştan beri istikrardan yana.

TÜRKİYE- YUNANİSTAN İLİŞKİLERİ

Biz barışı istediğimizi söylüyoruz. Her fırsatta barıştan söz ediyoruz. Yunanistan heyetini Türkiye'ye beklediğimizi muhatabıma ilettim. Biz diyalogdan yanayız. İki ülke halkının refah içinde yaşamasından yanayız. Biz iyi komşuluk ilişkilerinden yanayız. Yunanistan'ın silahlanma çabası beyhude bir girişim. Diyalogun önemli ve özel olduğunu, bölgenin buna ihtiyacı olduğunu söylüyoruz. Bunun NATO için de önemli olduğunu söylüyoruz. 
HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYİZ

Biz Kıbrıs’ta eşit iki devletten yanayız. Doğu Akdeniz'de hak ve menfaatlerimizden vazgeçmeyiz.

Kaynak:CNN,Milliyet