İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş dahil 14 ilde DEAŞ Terör Örgütü’ne yönelik jandarma ekiplerince operasyon düzenlendiğini ve bu kapsamda 26 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, Adana, Aksaray, Ankara, Burdur, Çankırı, Denizli, Elazığ, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Mersin, Şanlıurfa ve Van illerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin; DEAŞ terör örgütüne üye oldukları, Sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, Örgütle iltisaklı sözde yardım kuruluşlarına finans sağladıkları tespit edildi. Operasyonlarda ayrıca çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, açıklamasında operasyonlara katkı sunan valilere, Cumhuriyet Başsavcılıklarına, Jandarma TEM Daire Başkanlığına, İl Jandarma Komutanlıklarına ve tüm jandarma personeline teşekkür etti.
Yerlikaya ayrıca, terörle mücadelenin sadece sahadaki operasyonlarla sınırlı olmadığını, bunun güvenlik, istihbarat, iletişim ve uluslararası iş birliğini içeren çok boyutlu bir devlet refleksiyle yürütüldüğünü kaydetti.