Tarım ve Orman Bakanlığının yayımladığı taklit ve tağşiş listesinde, işletmesinde at, eşek ve katır eti tespit edildiği iddia edilen Ercan Usta Et Tanzim firmasının sahibi Ercan Özal (Ercan Usta), sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuna yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Hakkındaki iddiaları kesin bir dille reddeden işletme sahibi, adli ve idari süreçte yalnız bırakıldığını öne sürerek yetkililere sitem etti.
ERCAN USTA ET TANZİM SAHİBİNDEN KUMPAS İDDİASI
Hakkında başlatılan soruşturmanın ardından ilk kez konuşan işletme sahibi Ercan Usta, yaklaşık 4 ay önce kendisine yönelik bir kumpas kurulduğunu iddia etti.
Tek tırnaklı hayvan eti satışı ile hiçbir ilişkisinin bulunmadığını söyleyen esnaf, söz konusu ürünlerin tedarik zincirine ait tüm resmi evrakların elinde olduğunu belirtti.
Özal, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Ben böyle bir usulsüzlük yapmadım. Ürünleri hangi firmadan, hangi tarihte teslim aldığım bellidir. Bu etlere ait kesim raporları, faturalar ve işletmemizin kamera kayıtları eksiksiz şekilde elimizde mevcuttur. Devletimi ve milletimi seven bir esnafım. Ancak bu süreçte sesimi duyurmak amacıyla başvurduğum hiçbir makamdan olumlu bir dönüş alamadım."
İŞLETME SAHİBİ SESİNİ DUYURAMAMAKTAN ŞİKAYETÇİ
Yaşadığı süreç nedeniyle psikolojik olarak zor günler geçirdiğini ifade eden Ercan Usta, adalet arayışının karşılıksız kalması üzerine i*ntiharın eşiğine geldiğini ve kendisini emniyet güçlerinin engellediğini dile getirdi.
Maddi kayıptan ziyade ticari itibarının zedelenmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu aktaran esnaf, 6 yıldır ailesiyle birlikte gece gündüz çalışarak var ettiği işletmesinin haksız bir linç kampanyasına kurban gittiğini savundu.
RESMİ BELGELER VE KAMERA KAYITLARI PAYLAŞILACAK
Kendisini hedef alan iddialara karşı hukuki mücadelesini sürdüreceğini kaydeden Ercan Usta, masumiyetini kanıtlayan tüm resmi belgeleri, faturaları, kesim raporlarını ve iş yeri kamera görüntülerini gün içinde kamuoyuyla paylaşacağını duyurdu.
İşletme sahibi, bu paylaşımların ardından sosyal medyada kendisini yargısız infaz edenlerin gerçekleri göreceğini ifade etti. Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerinin konuyla ilgili başlattığı idari ve adli soruşturma ise devam ediyor.
Next




