Meraklı Minikler Uzayı Keşfetti


Gökyüzü ve astronomi hakkında eğitici ve eğlendirici sunumların yapılabilmesi için düzenlenmiş gösterim alanı olan "uzay çadırı", Adana'daki Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nin küçük ziyaretçilerine "Uzay yolculuğuna çıkmış" duygusu yaşatıyor.
Uzay ve gezegenlerle ilgili bilgilerin görsel sunumlar eşliğinde verildiği çadır, çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor.
Uzayın ve gezegenlerin gizemli dünyasını merak eden küçük ziyaretçiler, bu meraklarını önemli ölçüde giderdikleri uzay çadırında keyifli anlar yaşadı. Uzayı, 360 derecelik simülasyon ekranından izleme şansına sahip olan çocuklar, unutamayacakları bir deneyimi tattılar. Meraklı minikler, uzay çadırının kubbe şeklindeki yapısı içinde, çok boyutlu projeksiyon cihazı yardımıyla gezegenleri ve yıldızları yakından görme fırsatı yakaladılar. Uzay çadırının sağladığı gerçekçi canlandırmayla kendilerini uzay boşluğu içinde hissettiler.
Normal görüntüleme sistemlerinden farklı özellikleri bulunan uzay çadırındaki projeksiyon ile yarım küre şeklindeki alana yansıtılan filmler izleyenlerde “uzaydaymış” hissini sağlıyor.
8 Şubat’a kadar açık kalacak olan çadırda, 5-10 yaş arası çocukların uzayla ilgili keyifli bir serüven yaşamaları için Optimum Club kartla danışma birimine başvurmaları yeterli oluyor. Club kartı olmayanlar ise başvuru formunu doldurarak, kartın avantajlarından hemen faydalanabiliyorlar.(İHA)