Kadın dolandıran kadın suçüstü yakalandı.


Adana’da eşinden şiddet gördüğü için boşanmak isteyen kadını "Benim tanıdığım savcı, hakim var. Onlar senin boşanmanı sağlar, ayrıca sana da iş bulurum" diyerek dolandıran kadın suçüstü yakalandı.
Olay, Yüreğir ilçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Fadime Balçık (47), emekli uzman çavuş eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanmaya karar verdi. Boşanmak için adliyeye giden Balçık, burada Güleser K. (31) isimli bir kadın ile tanıştı. Kadın ile bir süre sohbet eden Balçık, "Eşimden şiddet görüyorum, boşanmak istiyorum ama hemen boşanamıyorum. Ben biran önce boşanmak istiyorum" dedi. Bunun üzerine Güleser K, "O iş kolay, sen paradan haber ver. Benim tanıdığım hakim, savcı akrabalarım var. Onlara söylerim seni hemen boşar" dedi. Güleser K.’nın "Biran önce boşanmak istiyorsan bana 7 bin lira para ver. Üstelik sana işte ayarlarım, benim babam gümrük müdürlüğünde çalışıyor" sözleri üzerine Balçık, eve gidip altınlarını bozdurdu. Güleser K.’ye parça parça 6 bin 500 lira para veren Balçık, boşanamadığı gibi işe de giremeyince şüphelenerek polise başvurdu.
Balçık’ın başvurması üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, savcılıktan alınan izinle bir plan hazırladı. Polisin planı doğrultusunda Balçık, Güleser K.’yi arayıp "Benim boşanma ve gümrük müdürlüğümdeki işim ne oldu" diye sordu. Kadının "Bin 900 lira para daha getirmen gerekiyor" sözleri üzerine Balçık, bir adres vererek oraya gelmesini istedi. Bunun üzerine seri numarası alınan bin 900 lira Balçık’a verilerek, söz konusu adrese gönderildi. Sivil polisler de belirtilen yerde önlem aldı. Güleser K. olay yerine gelip kadından parayı aldığı sırada polis, paralarla birlikte zanlıyı suçüstü yakaladı.
Güleser K., emniyetteki sorgusunda iş vaadinde bulunduğunu, aldığı paraları da bu nedenle kullandığını ancak işinin bir türlü olmadığını, boşanmasına yardımcı olacağını ise söylemediğini ileri sürdü. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Güleser K., çıkarıldığı mahkemece dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.(İHA)