ANTALYA’nın Serik ilçesinde, kısa süre önce CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Belediye Başkanı Kadir Kumbul’un evi kimliği belirsiz şüpheliler tarafından kurşunlandı.
Olay, akşam saatlerinde Kadir Kumbul’un müstakil konutunda meydana geldi. Başkan Kumbul’un eve giriş yapmasından kısa bir süre sonra, evin çevresine gelen şahıslar silahlarını ateşledi. Kurşunların hedefi olan evde büyük panik yaşanırken, saldırı sırasında şans eseri yaralanan olmadı.
Silah seslerini duyan Kumbul’un durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Şüpheliler karanlıktan faydalanarak kayıplara karışırken, güvenlik güçleri evin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay yeri inceleme ekipleri, saldırganların yakalanması için bölgedeki boş kovanları toplayarak titiz bir çalışma başlattı.
POLİS VE JANDARMA TEYAKKUZDA
Emniyet birimleri, saldırıyı gerçekleştiren faillerin kimlik tespiti ve yakalanması amacıyla ilçedeki tüm güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Bölgedeki giriş ve çıkışları kontrol altına alan ekipler, geniş kapsamlı bir operasyon başlattı. Saldırının arkasındaki neden henüz belirlenemezken, adli makamlar olayla ilgili soruşturmayı derinleştiriyor.
OLAYIN GİZLİ TUTULMASI İSTENDİ İDDİASI
Belediye Başkanı Kadir Kumbul’un, yaşanan sarsıcı saldırının kamuoyuna yansımaması ve gizli kalması yönünde talepte bulunduğu iddia edildi. Siyasi kulislerde yankı uyandıran saldırıyla ilgili olarak belediye kanadından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Next




