Tekirdağ açıklarında 2 Ekim günü gerçekleşen 5.1 büyüklüğündeki sarsıntının ardından, Marmara ve Trakya bölgelerindeki milyonlarca öğrenci ve veli, 3 Ekim Cuma günü okulların tatil edilip edilmeyeceğini büyük bir merakla sorguluyor. Öğrencilerin yoğun gündemi, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Edirne, Kırklareli ve Bilecik illerinde oluştu.
Sarsıntının merkez üssü Marmara Denizi'nin Marmara Ereğlisi açıklarıydı. Kandilli Rasathanesi verilerine göre, depremin saati 14.55 olarak kayıtlara geçti. 5.1 büyüklüğündeki bu depremi, sadece Tekirdağ değil; başta İstanbul olmak üzere adı geçen tüm şehirler yoğun şekilde hissetti.
VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA: HASAR VAR MI?
İstanbul Valiliği, depremin hemen akabinde kamuoyunu bilgilendiren bir açıklama yayımladı. Valilik açıklamasında, “Marmara Denizi’nde Marmara Ereğlisi açıklarında meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında İstanbul’da herhangi bir hasar bilgisi almadık” denildi.
Ekiplerin şehir genelinde detaylı incelemelere başladığını vurgulayan Valilik, vatandaşlardan hasarlı olabileceğini düşündükleri yapılardan uzak durmalarını ve sadece resmi makamların açıklamalarını takip etmelerini önemle rica etti.
3 EKİM CUMA GÜNÜ EĞİTİME ARA VERİLDİ Mİ?
Tekirdağ merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremin etkisiyle sarsılan geniş bir coğrafyadaki öğrenci ve veliler, 3 Ekim Cuma günü okulların tatil olup olmayacağını en çok araştırılan konu yaptı. İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Edirne, Kırklareli ve Bilecik illerindeki eğitim takvimi üzerindeki belirsizlik devam ediyor.
Ancak, şu dakikaya kadar ilgili illerin Valilikleri tatil kararı açıklamadı. Bu nedenle, mevcut resmi duruma göre, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Edirne, Kırklareli ve Bilecik’te yarın 3 Ekim Cuma günü okullar tatil değildir. Öğrenciler ve eğitimciler eğitim-öğretime devam edecekler.