Antalya tıp camiasının ve sivil toplum kuruluşlarının tanınan isimlerinden, Patolojik Anatomi Uzmanı Dr. Güler Akın Ersoy yaşamını yitirdi. Hem mesleki çalışmalarıyla hem de sosyal sorumluluk projelerindeki öncü kimliğiyle bilinen Ersoy'un vefatı, sevenlerini ve meslektaşlarını yasa boğdu.

DR. GÜLER AKIN ERSOY KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Güler Akın Ersoy, uzun yıllar boyunca Antalya Atatürk Devlet Hastanesinde Patolojik Anatomi Uzmanı olarak görev yaptı. Tıp alanındaki kariyerinin yanı sıra toplumsal duyarlılığıyla da öne çıkan Ersoy, 1987 yılında Antalya Konyaaltı Liones Kulübü'nün kurucuları arasında yer aldı. Hayatı boyunca pek çok sosyal sorumluluk projesine katkı sunarak hem tıp dünyasında hem de sivil toplumda iz bıraktı.

DR. GÜLER AKIN ERSOY NEDEN ÖLDÜ?

Dr. Güler Akın Ersoy'un vefatına ilişkin tıp camiasından ve yakın çevresinden taziye mesajları yayımlanırken, ölüm nedenine dair resmi ve ayrıntılı bir açıklama yapılmadı. Uzun süredir sağlık alanında hizmet veren tecrübeli hekimin ani kaybı, görev yaptığı hastanede ve sivil toplum kuruluşlarında büyük bir boşluk bıraktı.

Esra Erol'da Hülya Kapıcıoğlu kimdir, olayı nedir?
Esra Erol'da Hülya Kapıcıoğlu kimdir, olayı nedir?
İçeriği Görüntüle

CENAZE TÖRENİ BİLGİLERİ

Hayatını kaybeden Dr. Güler Akın Ersoy için 29 Eylül 2026 tarihinde Antalya Muratpaşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından merhumenin naaşı, Andızlı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törene ailesi, meslektaşları, hastane çalışanları ve sivil toplum temsilcileri katılarak son görevlerini yerine getirdi.