Çankırı’da bir restoran sahibi, Dubai çikolatasının popülaritesine yanıt olarak özgün bir lezzet yarattı. Servet Sevindim, yöresel tatları modernize ederek çikolatalı pide ve künefe üretmeye başladı.

DUBAI İSMİYLE YENİ BİR LEZZET DENEMESİ

Restoran işletmecisi Servet Sevindim, müşterilerinin Dubai çikolatasına olan ilgisini gözlemledikten sonra, bu talepleri karşılamak amacıyla yeni bir ürün geliştirmeye karar verdi. Yöresel malzemelerle hazırlanan Dubai pidesi ve Dubai künefesi, misafirlere sunulmak üzere hazırlandı. Sevindim, “Dubai çikolatası çılgınlığı, tüm dünyada olduğu gibi Çankırı’da da dikkat çekti. Müşterilerimiz sürekli bu çikolatanın peşindeydi. Biz de onların taleplerine cevap vererek Dubai pidesi ve künefesi hazırladık” dedi.

YERLİ MALZEMELER, YENİ BİR İSİM

Ürünlerin tamamen Türkiye’de üretilen malzemelerle hazırlandığını belirten Sevindim, “Aslında kullandığımız tüm malzemeler yerli ve milli ürünler. Ancak 'Dubai' ismini kullanmak, ürünlerimize olan ilgiyi artırıyor. Bu isim sayesinde pide ve künefe çok daha fazla talep görüyor” şeklinde konuştu. Pide ve künefede Antep fıstığı, şeker ve çikolata kullanarak Dubai tarzını yakaladıklarını vurguladı.

MÜŞTERİLERDEN OLUMSUZ YORUMLAR

Yusuf Kekeç isimli bir müşteri, daha önce hiç tatmadığı Dubai künefesi ve pidesi hakkında, “Dubai çikolatasını duymuştum ama bunları ilk defa deniyorum. Künefeyi normalde sevmem ama bu gerçekten çok hoşuma gitti. Dubai çikolatasından daha lezzetli buldum” diyerek beğenisini dile getirdi.

Fenomen Mükremin Gezgin'e ev hapsi cezası Fenomen Mükremin Gezgin'e ev hapsi cezası

Bu yeni lezzetlerin Çankırı’da nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: İHA