AKEDAŞ, belde belediyesinin elektrik borcunu ödeyememesi üzerine üçüncü taraf olarak 800 haneli beldenin sakinlerini icraya verdi!


Adıyaman Kahramanmaraş Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (AKEDAŞ), belediyeden alacağını tahsil edemeyince, belediyenin su abonesi olan vatandaşlara icra takibi başlattı.


Genel merkezi Kahramanmaraş’ta bulunan ve Adıyaman ile Kahramanmaraş illerindeki elektrik dağıtım işini Göksu Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’den (Göksu EDAŞ) 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren 30 yıl süreyle alan AKEDAŞ, ilginç bir icra olayına imza attı. AKEDAŞ, dağıtım bölgesi içerisinde bulunan Adıyaman’ın Besni İlçesi’ne bağlı Suvarlı Beldesi’nde belediyeden alacaklarını tahsil edemedi. Bunun üzerine AKEDAŞ, alacaklarının tahsili için icra yolunu seçti ve üçüncü taraf olarak beldede su abonesi olan vatandaşlara icra takibi başlattı.


AKEDAŞ’ın avukatlarından Celal Kara, Kahramanmaraş 2. İcra Dairesi aracılığı ile Suvarlı Beldesi’ndeki Memet Yılmaz isimli vatandaşa 2012/3027 dosya numaralı Birinci Haciz İhbarnamesi gönderdi.


İhbarnamede Mehmet Yılmaz, üçüncü taraf olarak gösterilirken; alacaklı taraf AKEDAŞ, borçlu taraf ise Suvarlı Belediye Başkanlığı gösteriliyor. Haczin neye ilişkin olduğu ve haczin hangi miktar için yapıldığı ise “Borçlunun kurumunuzdan olan tüm hak ve alacaklarından 49.100,00 TL (tahsil harcı, işleyecek faiz ve masraflar hariç) kısmının haczi talebi” olarak açıklanıyor.


VATANDAŞ İSYAN HALİNDE


Suvarlı Beldesi’nde sayıları 800’ü bulan su aboneleri üçüncü taraf olarak icraya verilirken, miktarı 100 bin TL’yi aşan alacağı için AKEDAŞ’ın su abonelerine 49 ila 55 bin TL arasında değişen miktarlarda haciz ihbarnamesi gönderdiği öğrenildi. Suvarlı Belde halkı ise neye uğradığını şaşırırken, mağdur olan su abonesi vatandaşlar şikâyetlerini şöyle dile getirdiler:


“Bir aboneye gönderilen icra belgesini görebilirsiniz. Belediye çalışanlarının çoğu maaşlarını da alamamaktadır. Ancak, Belediye Binasına yaklaşık 250 bin TL harcanarak tadilat yapıldı. Tadilattan sadece 1 yıl sonra, belediyenin şu anki hali harabe durumundadır. Belediyenin şu anki haline bakarsak, tadilatın devleti zarara uğratmak için bir kılıf olduğu, hiç bir inşaat kuralına uyulmadan harcanan paranın ise nerede olduğunu bulmak zor olmasa gerek.”


Vatandaşlar, buradan çıkarılması gereken sonucun “mağdur olan halk ve AKEDAŞ, zarara uğratılan devlet, kazançlı çıkan belediye başkanı, zarara uğrayan ise halk” olduğunu belirterek, “Zaten, bizim bu miktarı ödeyecek gücümüz yok ” ifadesini kullanıyor.


AKİF ARSLAN


 


(KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN)

Editör: TE Bilisim