Kahramanmaraş Heyeti, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.


TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Vali Şükrü Kocatepe, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük ve İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.


8 Ocak 2013 Salı günü gerçekleştirilen ziyarette, Mehmet Sağlam Kahramanmaraş’a TOBB tarafından bir eğitim kampusu yapılmasını arzu ettiğimizi ifade etti.


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Sağlam’ın geçmişte Genel Sekreter olarak TOBB’da çok yararlı hizmetleri olduğunu belirterek konuyu yönetim kuruluna götüreceğini söyledi.


Vali Şükrü Kocatepe de Kahramanmaraş’ta hayırseverlerin okul yapımına büyük desteği olduğunu belirterek şunları kaydetti: “İl Özel İdaresi olarak bütçeden eğitime yönelik çok önemli miktarda pay ayrılmaktadır. İlköğretime giden 97 bin öğrenciye karşılık bunun ancak 53 bini liseye devam edebilmektedir. Özellikle köylerden gelecek öğrenciler için pansiyonlu okullara ihtiyaç bulunuyor. Bu konuda sizlerin desteğinin çok önemli olacağını belirtmekte fayda görüyoruz.” (www.kanal46.com)