KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik vizyonu kapsamında özel gereksinimli bireylerin engellerini kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) günü binlerce adayı evlerinden alarak sınav merkezlerine güvenle ulaştırdı.
Belediye Başkanı Fırat Görgel’in talimatıyla harekete geçen Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, sınav sabahı yoğun bir mesai harcadı. Özel tertibatlı araçlarla toplam bin 872 vatandaş ve yakını, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte okullara nakledildi. Adayların sınav heyecanına ortak olan ekipler, ulaşım sürecini konforlu ve güvenli bir şekilde tamamladı.
GÖNÜLLÜ GENÇLERDEN MORAL DESTEĞİ
Sınav merkezlerinde Büyükşehir Belediyesi Gönüllü Gençlik Hareketi üyeleri görev aldı. Genç gönüllüler, okul girişlerinde karşıladıkları adaylara refakat ederek onlara moral aşıladı. Engelli bireylerin fiziksel ihtiyaçlarına yardımcı olan gençler, ailelerin de takdirini topladı.
SINAV MERKEZLERİNDE SICAK İKRAMLAR
Büyükşehir Belediyesi, sınav binalarının önünde kurulan mobil ikram araçlarıyla vatandaşlara hizmet verdi. Sınav süresince bekleyen ailelere ve adaylara; çay, kahve, su ve yöresel çörek ikramları yapıldı. Sosyal destek ekipleri, bekleme alanlarındaki vatandaşların taleplerini anında karşıladı.
ADAYLAR VERİLEN HİZMETTEN MEMNUN
Sınava giren adaylardan Selahattin Orçan, belediyenin açtığı hazırlık kursları sayesinde sınava hazırlandığını belirterek, "Ulaşım desteğiyle sınav yerime kolayca geldim. Bu hizmet bizim için çok değerli" dedi. Kurs imkanlarından yararlanan Mustafa Kara ise sunulan olanakların başarısını artırdığını ifade etti.
Elbistan ve Çağlayancerit gibi çevre ilçelerden gelen Ercan Karaca ile Yusuf Kızıltaş, ulaşım sorununun ortadan kalkmasının büyük bir kolaylık sağladığını vurguladı. Ahmet Ardıç da hazırlık sürecinden sınav gününe kadar her an yanlarında olan Başkan Fırat Görgel ve belediye ekiplerine teşekkürlerini iletti.
Next



