Tarihi Bezirgan Çarşısında Restorasyon Çalışmaları Başladı Tarihi Bezirgan Çarşısında Restorasyon Çalışmaları Başladı

6 Şubat 2023'te saat 04.17'de meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremin yıldönümünde, sevdiklerini kaybedenler mezarlıklara akın etti. Onlardan birisi de enkaz altındaki kızının elini tutarak depremin simgelerinden biri haline gelen Mesut Hançer'di.

Acının Sembole Dönüşen Fotoğraf

Enkaz altında kalıp hayatını kaybeden 16 yaşındaki kızı Irmak Leyla Hançer'in elini bir an olsun bırakmayan baba Mesut Hançer'in 6 Şubat günü çekilen fotoğrafı, Türkiye'nin yüreğine işledi. Acının sembolü haline gelen Hançer, depremin yıl dönümünde kızı Irmak'ın mezarını ziyaret etti.

Enkaz altındaki kızının elini bir an bırakmamıştı! O baba konuştu: Türkiye’yi ağlatan sözler…

Baba Hançer'in Açıklamaları

Baba Hançer, 6 Şubat depremlerinin etkisini halen yaşadıklarını belirtti. O günleri atlatamadıklarını dile getiren Hançer, "2 sene oldu bugün. Ateş hiçbir zaman sönmüyor, daha beter alevleniyor. Kızımın mezarına sürekli ziyarete geliyoruz. Çok zor bir şey, acısı hiçbir zaman geçmeyen bir şey" dedi.

HABER|| Hafızalarımıza kazınan o an: Acı ilk günkü gibi

Kızıyla Özel Anılarını Paylaştı

Kızıyla çok iyi anlaştığını belirten Hançer, "Şu an evladımın kabrine çiçek dikip suluyoruz. Ona dua ettik, ömrü yetmedi kızımın. Burada yatması bile çok zor geliyor. Böyle olmasını beklemiyorduk.

6 Şubat hiçbir zaman geçmiyor. Daha beter, kötü oluyoruz günden güne. Her taraftan (kızımı) bekliyoruz. Geldi gelecek diye gözümüzün önünden gitmiyor" diye konuştu.