Magdalenalı Kız olarak bilinen iskelet, 1926 yılında Fransa’nın Dordogne bölgesinde şans eseri bulunmuştu ve Paleolitik dönemden günümüze ulaşmış en bütün insan vücudu olmasından dolayı, son derece kıymetli olduğundan üzerinde çalışmalar yapılmak üzere Chicago’ya götürüldü ve yapılan canlandırma çalışmasının ardından sergiye konuldu. 


Önce, pelvik kemiklerinin ebatlarından hareketle bir dişi olduğu tespit edildi. Ardından, yirmi yaş dişlerinin henüz oluşmamış olmasından dolayı 18-21 yaşları arasında olduğuna karar verildi. Sonradan dişlerinin gömülü olduğu tespit edilince işler değişti. Bugün Magdalenalı kızın 25-35 yaşları arasında öldüğü düşünülüyor.  2012 yılında bir grup antropolog bir araya gelip Magdalenalı kızın hasar gören kafatasını yeniden oluşturmaya başladı. Bulunduğu yerden çıkarılırken kaza eseri kafasına kazma isabet edince, kafatası çatlamıştı. Çalışmalar tamamlandıktan bir yıl sonra, bu kez eski yüzleri canlandırmada uzman olan Fransız heykeltraş Elisabeth Daynes, onun yüzünü yeniden hayata getirdi. Daynes yaptığı çalışmanın ardından bu yüzü keşfetti. Açık tenli. Bakır rengi saçları ve yeşil gözleri var. O dönem o bölgede yaşayan insanların genellikle bu özelliklere sahip olduğu düşünülüyor. 


Buz devrinden önce yaşadı. Köpeği evcilleştiren insanların çağdaşıydı. Büyük ihtimalle mamutları ve kılıç dişli kaplanları canlı canlı görebilmişti. 
Heykel, Chicago'daki Field müzesinde sergileniyor.