2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, metaverse token’ları ve bu token’ların önemli fiyat seviyeleri ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

2022 Metaverse’ün Yılı Olacak

2021 yılında oldukça popüler olan ve özellikle Facebook’un isim değişikliği sonrasında insanların tam anlamı ile ilgisini çeken metaverse projeleri ve bu projelerin kripto para birimleri, 2022 yılında da çok konuşulacak gibi duruyor.

2020 ve 2021 yıllarında piyasaya çıkan ve sonrasında adından sıkça bahsettiren metaverse projeleri arasında Axie Infinity (AXS), Decentraland (MANA), The Sandbox (SAND), Enjin (ENJ), Ceek VR (CEEK), MyNeighborAlice (ALICE), Bloktopia (BLOK) ve Radio Caca (RACA) sayılabilir.

Bu noktada biraz da metaverse’ün ne olduğunda bahsetmek faydalı olabilir. Metaverse ilk olarak, 1992 yılında Neal Stephens’ın Snow Crash adlı romanında geçiyor ve evrenin ötesi anlamına geliyor. Metaverse’ü içinde çarşılar, iş yerleri, eğlence merkezleri, alışveriş merkezleri, şehirler, ülkeler, gezegenler olan bir yer olarak düşünebiliriz. Metaverse, dünyada aklımıza gelecek her oluşumu ve hayal edebileceğimiz her şeyi bir araya getirmeyi amaçlayan bir alan. Aslında metaverse fiziksel anlamda sınırları kaldıran bir alan.

Öte yandan pandeminin de etkisi ile birlikte insanların tüm işlerini dijital ortamda yönetmeye başlaması ile metaverse evrimi hız kazandı. Alışverişlerin online olarak yapılması, toplantıların online gerçekleşmesi, evde çalışma modeline geçilmesi gibi pek çok unsur metaverse evreninin hızlı bir şekilde hayatımıza girmesini sağladı. Bu sebeple metaverse projelerinin kripto para birimleri de her geçen gün daha fazla ilgi görüyor.

Metaverse Coin’lerde Önemli Seviyeler

Şu anda en popüler metaverse coin’lerinin MANA, AXS ve SAND oldukları ifade edilebilir. CoinTürk adlı kripto para haber sitesinde de bahsedildiği gibi yaşanan son geri çekilmeler sonrasında MANA, AXS ve SAND de bu düşüşlerden paylarına düşeni aldılar.

Metaverse coin’lerinin yeniden artış yakalayabilmesi için öncelikle kripto para piyasasında genel bir toparlanma görülmesi gerekebilir. Bu noktada artışın başlaması ile bir önceki altcoin rallisinde olduğu gibi metaverse coin’ler artışa öncülük edebilir. Ancak analistler yatırımlarını yapmadan önce mutlaka araştırmalarını yapmalı ve risk kontrolü sonrasında işlemlerini gerçekleştirmeli.