Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal edeceği tarihi neredeyse tam olarak tahmin eden Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski 5 Nisan'da koronavirüse yenik düştü. Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’den sonra en karizmatik siyasi figür olarak tanınan ve asıl mesleği Türkologluk olan 75 yaşındaki Jirinovski koronavirüse yakalanmasına rağmen evde tedaviyi tercih etmiş ancak durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırılmıştı.

PUTİN VE MEDVEDEV KATILDI

Rus siyasetinin tanınmış isimlerinden biri olan Jirinovski'nin Cenaze töreni dün Moskova'da gerçekleştirildi. Cenaze törenine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve eski Cumhurbaşkanı Dmitri Medvedev de katıldı.

'Nuclear football' olarak bilinen 'Nükleer Çanta' devlet liderlerinin sabit komuta merkezlerinden uzaktayken nükleer saldırıya izin vermek için kullandığı bir çanta.

PUTİN NÜKLEER ÇANTA İLE GELDİ

Rus lider cenazeye geniş güvenlik önlemleri ile katıldı. Putin'in yanındaki siyah takım elbiseli adamlardan birinin elinde 'Nuclear football' olarak bilinen 'Nükleer Çanta' olması dikkatlerden kaçmadı.
SALONA AKRABALARI BİLE ALINMADI

Telegram kanalı VCHK-OGPU, Putin'in tabutun başına gelip Jirinovski'ye veda ettiği sırada salonun tamamen boşaltıldığı hatta akrabalarının bile içeri alınmadığını iddia etti.
Ajanslara düşen görüntülerde Putin'in bir demet kırmızı gülü tabutun dibine yerleştirdiği görülüyor ancak salonun geri kalanına dair herhangi bir fotoğraf yok.

SUİAKST KORKUSU

Hakkari'nin eski adı neydi ve nereden geliyordu? Hakkari'nin eski adı neydi ve nereden geliyordu?

Rus liderin cenazeye yanında 'Nükleer çanta' olan geniş bir koruma ekibi ile katılması ve salonun tamamen boşaltılması 'Putin'in suikast girişimlerinden korkması' olarak yorumlandı.
Ukrayna işgali sonrası Putin'e yönelik 'suiakst iddiaları' ayyuka çıkarken Rus lider dört farklı güvenlik katmanından oluşan özel bir birlik tarafından korunuyor. Koruma ordusu Rus liderin ziyaretlerinden önce mümkün olan her yeri araştırıyor. Putin'in geleceği alana keskin nişancılar yerleştiriliyor.

Rus liderin zehirlenmesi ihtimaline karşılık Putin'in her yediğini tadan özel bir çeşnicibaşı bile var.


Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERDE FARKLI ROLLE ÜSTLENDİ

Putin'in cenazesine katıldığı Jirinovski, Türkiye ile Rusya arası ilişkilerde farklı roller üstlenmişti. 90’lı yılları başında takındığı aşırı milliyetçi tavırla kendisini Türkiye düşmanı ilan etmişti.Sergilediği PKK sempatizanı tavrının doruk noktası Yunanistan’dan Rusya’ya kaçan terörist başı Abdullah Öcalan’ı konuk etmesi olmuştu.

2000’lı yıllarda Türkiye’ye karşı daha ılımlı tavır takınan Jirinovski’nin özellikle Rusya ile Türkiye arasında 2015’te patlak veren uçak krizinde rol oynadığı, Rusya lideri Putin ileCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın barışmasına katkı sağladığı öne sürülmüştü.

Kaynak: Hürriyet