Arabalarda değişmesi gereken parça denildiğinde akla birçok parça gelebilir. Bu süreçte kaliteli ve orijinal parçalarla değişim yapmak çok önemlidir.

Arabalarda değişmesi gereken parça söz konusu olduğunda birçok farklı sebepten bahsetmek mümkündür. Bunlar arasında süre; aracın yaşı, markası ve modeline göre değişebilir. Aynı zamanda herhangi bir durumdan dolayı aracın yedek parçası bozulabilir. Böyle durumlarda aracın parçasının profesyonel kişiler tarafından değişmesi gerekir.

Aracınızdaki parçaların değişmesi için doğru firmayı tercih etmelisiniz. Bu konuda otosupermarket.com adresini incelemeniz mümkündür. Firmada sunulan her yedek parça orijinal ve güvenilir markalardır. İhtiyacınız olan yedek parçayı satın alarak kısa süre içinde değişimini yapabilirsiniz.

Filtreler

Araçta yüksek performans elde etmek için filtreler çok önemlidir. Araçların içinde bulunan filtreler çok çeşitlidir. Bunların rutin bakım esnasında değiştirilmesi önerilir. Yani, yaklaşık olarak 1 yıl arayla değiştirilmesi gereken araba parçalarıdır. Filtre çeşitleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

  • Yağ Filtresi
  • Hava Filtresi
  • Hava Filtresi
  • Polen Filtresi

Yukarıdaki filtrelerin her birinin işlevi farklıdır. İhtiyacınız olan filtreleri otosupermarket.com adresinden satın alabilirsiniz.

Yağ Filtresi

Motor yağının kirlenmesinden dolayı aracın hareketli parçalarında hasara sebep olabilir. Yağ filtresi, motorda biten yağları filtrelemeye yarar. Devridaim yapan bu filtre, yağın temiz bir biçimde aktarılmasını sağlar. Ancak bir süre sonra bu yağ filtresinin değişmesi gerekir. Böylece aracın performansı daha yüksek hale gelir.

Hava Filtresi

Araba parçalarından biri olan hava filtresi, yakının tepkimesi amacıyla gerekli havayı süzer. Hava filtresi arabanın en önemli parçaları arasındadır. Bunun nedeni filtrenin tıkanması durumunda motordan istenen performansın gerçekleşmemesinden kaynaklanır. Arabanın model ve markasına göre bu filtreler farklı yerlerde bulunabilir. Aynı zamanda çeşitli nedenlerden dolayı bu filtrenin değiştirilmesi gerekir.

Polen Filtresi

Polen filtresi, araçta klima sistemlerinin bir parçasıdır. Bu parça, araç içine alınan havayı süzmeye yarar. Zararlı maddelerin araca girmesine engel olur. Egzoz ve sigara dumanı gibi etkenlerden dolayı yayılan kokuları önlemesi açısından başarılıdır. Genellikle karbonlu ve karbonsuz olmak üzere ikiye ayrılır. Her iki filtrenin de görevi farklıdır.

Silecekler

Araçta önemli bir parça olan silecekler, sürüşü etkileyen parçalardandır. Özellikle çamurlu havalarda sileceklerin önemi büyüktür. Ancak sileceklerin sorunlu olduğu zaman güvenilir bir sürüşten bahsetmek mümkün değildir. Özellikle araç sürüşünü etkileyen ön cam silecekleri, bir buçuk yıl arayla değiştirilmelidir. Bu sayede daha iyi ve güvenilir şekilde aracı kullanmanız mümkündür.

Lahana Sarması, Lahana Çorbası ve Daha Fazlası: Lahana ile Sofranıza Renk Katın! Lahana Sarması, Lahana Çorbası ve Daha Fazlası: Lahana ile Sofranıza Renk Katın!

Amortisörler

Amortisörler, süspansiyon sisteminin en önemli parçalarından biridir. Bu parçalar dört tekerlekte de bulunur. Aynı zamanda kinetik enerjiyi sönümlendirmeye yarar. Amortisörlerin bozulmasından dolayı araç gövdesi, tekerleklerde kararsız salınıma neden olabilir. Bu nedenle kaza riskinin artmasını ve yol tutuşunun olumsuz etkilenmesi söz konusudur. Bozulması durumunda bu parçanın değiştirilmesi oldukça önemlidir.

Kayışlar

Bir araçta kayışlar, vantilatör, şarj dinamosu ve su pompasına gücün ulaşmasını sağlar. Özellikle araçların klima ve ısıtma sistemlerinin çalışmasına neden olur. Araç içinde en çok çalışan parçalardan biridir. Çok sık tamire ve bakıma ihtiyacı yoktur. Ancak belirli zamanlarda bu parçanın değiştirilmesi gerekir. Bu sayede aracın çok daha iyi bir performansla çalışmasını sağlayan bir parçadır.

Sigortalar

Sigorta kutusu, bütün araçlarda var olan ve araçtaki tüm elektronik aksamın kontrolünü sağlayan parçadır. Kutunun içinde birçok direnç bulunur. Belirli dirençlerin artması durumunda bu sigorta atar. Eğer atmazsa çok fazla elektrik geçtiği için kablo erir. Hatta kısa devre sonucunda yangın çıkabilir. Aracı yangınlardan koruduğundan dolayı herhangi bir sorun olduğunda değişmesi gerekir.

Fren Balatası ve Diski

Fren diski, fren pedalına basıldığı zaman ortaya çıkan enerjiyi kullanır. Ardından tekerleklere baskı uygular. Baskı sonucunda araç durur ya da yavaşlar. Bu esnada sürtünmeden dolayı ısı açığa çıkar. Elektrikli veya hibrit araçlarda oluşan enerji, geri kazanım teknolojisiyle bataryanın şarj edilmesine olanak tanır.

Fren balataları, disklerin sıkışmasını sağlar. Bu durum, aracın yavaşlamasına veya durmasına neden olur. İşlevinden dolayı bu balataların ve disklerin değiştirilmesi gerekir. Ancak fren balatalarına, asbest maddesinden dolayı çıplak elle temas etmesi önerilmez.

Genel olarak fren mesafesinde ortaya çıkan farklılardan dolayı değişim zamanı anlaşılabilir. Aynı zamanda yıllık rutin kontrolleri yaptırdığınız zaman değişim süresini öğrenebilirsiniz.

Fren Hidrolik Yağı

Fren hidrolik yağı, araç içerisinde bulunan bir sıvıdır. Bu sıvı, fren sisteminde bulunan parçaların çalışmasına olanak tanır. Hidrolik yağı, sıkıştırılamaz özelliktedir ve kuvveti arttırarak fren hatlarını fren rotalarına iletir. Böylece araç fren yaptığında daha sağlıklı biçimde durmasına olanak tanır. Bu sistem, genel olarak dayanıklı bir yapıdadır.

Fren hidrolik yağında ortaya çıkan nem oranının yükselmesi gibi durumlar, aracın durma kabiliyetini yavaşlatır. Bu durum, aracın sürüş güvenliğini olumsuz yönde etkiler. Rutin kontroller esnasında araçta hidroliğe de bakılması gerekir. Eğer ki, bir sorun ortaya çıkarsa bu parça değiştirilmelidir. Kaliteli şekilde Orijinal Peugeot yedek parça almak için otosupermarket.com adresini tercih edebilirsiniz.

Arıza Veren Parçaları Nereden Bulabilirsiniz?

Arabalarda değişmesi gereken parça için otosupermarket.com adresini tercih edebilirsiniz. Burada orijinal parçaları satın almanız mümkündür. Firmanın hızlı ve güvenilir teslimatı sayesinde hiçbir sorun yaşamadan parça değişimini gerçekleştirebilirsiniz.