Femur başı bölgede kalça kemiğinin baş kısmında kan dolaşım sisteminin bozulmasına bağlı olarak dokuların beslenememesi sonucu çok ağrılı seyreden bir hastalıktır. Kalça başında kanlanma bozukluğu olarak da isimlendirilir. Ancak en sık olarak da Femur başı bölgeyi tutar. Femur başı zamanla kanlanmasının bozulması ile beraber kıkırdak altındaki kemiğin zayıflaması ile beraber kıkırdak bölgesinde çökmeler olur. Kalça kireçlenmesi ile beraber kalça hareketleri azalır. Avasküler nekroz kök hücre tedavisi ile bu hastalığın tedavisi mümkündür.

Avasküler Nekroz Sebepleri

Avasküler nekroz genellikle aşırı kortizon kullanımı kırıklar ve travmalar, metabolik rahatsızlıklar, alkolizm, anemi türleri, kan hastalıkları, pankreas hastalıkları, otoimnün hastalıklar, HIV, dekompresyon, radyoterapi ve kemoterapiler gibi hastalık ve tedavi biçimleri neden olur. Ancak Avasküler nekroz kök hücre tedavisi ile beraber bu hastalık tedavi edilebilir. Bu hastalığın nedenleri hakkında daha fazla ayrıntılı bilgi için Ortocell sitesini güvenle ziyaret etmelisiniz.

Avasküler Nekroz Kimlerde Görülür?

Genelde istatistiki olarak her 20 bin kişide 1 kişide avasküler nekroz görülebilir. Hastaların genel profiline bakıldığında genelde 20 ve 50 yaş aralığında bir yığılma görülür. Cinsiyet faktöründe bağımsızdır. Belirli başlı hastalık ve tedavi geçmişi olan bu hastalar için avasküler nekroz kök hücre tedavisi ile beraber özel olarak geliştiren tedaviler sayesinde iyileşme gösterir. Ortocell internet sitesinden bu konuda ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: https://www.ortocell.net/bilimsel-yayinlar/kok-hucre-tedavisinin-diz-ve-kalca-eklemi-tedavisinde-kullanimi-7