40 GÜNLÜK YAS

Ülkede 40 günlük yas ilan ilan edildi, bayraklar yarıya indirildi ve hem devlet daireleri hem de özel sektörde 3 gün çalışmalara ara verildi.

BAE'nin ilk Devlet Başkanı Zayid bin Sultan Al Nahyan'ın en büyük oğlu olan Halife bin Zayid, babasının vefatından sonra göreve gelmişti. Hayatını kaybeden Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Al Nahyan, son yolculuğuna uğurlandı.

CENAZEYE KRALİYET AİLESİ DE KATILDI

BAE resmi ajansı WAM'da yer alan habere göre, Al Nahyan'ın cenaze namazı Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile Kraliyet ailesinin katılımıyla başkent Abu Dabi'deki Şeyh Sultan bin Zayid el-Evvel Camisi'nde kılındı.

Ayrıca Kral Selman bin Abdulaziz'in talimatıyla bugün yatsı namazından sonra, Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'de gıyabi cenaze namazı kılınacağı açıklandı.

Esra Erol Elmas Delikkaya kimdir? Elmas Delikkaya bulundu mu? Esra Erol Elmas Delikkaya kimdir? Elmas Delikkaya bulundu mu?

Al Nahyan'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Abu Dabi'deki El-Batin Kabristanı'nda toprağa verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİYARET EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cuma namazı çıkışında taziye için Birleşik Arap Emirlikleri'ne üç gün sürecek bir ziyaret yapacağını söylemişti. Erdoğan, "Uzun süredir rahatsızlığı vardı, bugün de rahmeti rahmana kavuştu. Allah rahmet eylesin. Biz de taziye için 3 gün sürecek falan bir ziyarete gideceğim" ifadelerini kullanmıştı.

30 GÜN İÇİNDE SEÇİLECEK

Birleşik Arap Emirlikleri anayasası uyarınca devlet başkanlığına, devlet başkanı yardımcısı ve başbakan Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum vekalet edecek. El Maktum ayrıca Dubai emiri. Yedi emirden oluşan Federal Konsey 30 gün içinde yeni devlet başkanını seçecek.

Kasım 2004'te iktidara gelen El Nahyan, 2014'te inme geçirmişti. BAE lideri o zamandan beri kamuoyu önünde çok görünmüyordu. El Nahyan'ın yerine üvey kardeşi Veliaht Prens Şeyh Muhammed bin Zayid el Nahyan'ın geçmesi bekleniyor. Şeyh Muhammed bin Zayid el Nahyan, 2014'ten beri ülkenin fiili lideri konumunda.

Şeyh Halife bin Zayid el Nahyan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ikinci devlet başkanıydı.

Kaynak: Milliyet