CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş alan bürokratlar meselesini yeniden gündeme getirip konuyu Meclis kürsüsüne taşıdı. TBMM'de konuşan Yavuzyılmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan hakkında dikkat çeken söylemlerde bulundu.

"BİRDEN FAZLA MAAŞ ALAN BÜROKRATLAR VAR"

Daha önce kamuda çift, üç maaş alan bürokratlarla ilgili bir kanun teklifi hazırlandığını söyleyen Yavuzyılmaz, "İstanbul Milletvekilimiz Akif Hamzaçebi ve Balıkesir Milletvekilimiz Fikret Şahin'le birlikte çoklu maaş vurgununa karşı bir kanun teklifi hazırladık. Ülkemizde milyonlarca işsiz var; milyonların bir işi, bir maaşı bile yok ama birden fazla maaşı olan AK Parti'li bürokrat çok; üstelik, bu bürokratların aldıkları maaş tutarlarının bir üst sınırı da yok." dedi.

"BAKAN YARDIMCISI ALPASLANIN AYLIK GELİRİ 313 BİN TL"

Mehmed: Fetihler Sultanı 7. bölüm canlı izle! TRT 1 ile Mehmed: Fetihler Sultanı son bölüm izle tek parça, kesintisiz Mehmed: Fetihler Sultanı 7. bölüm canlı izle! TRT 1 ile Mehmed: Fetihler Sultanı son bölüm izle tek parça, kesintisiz

Yavuzyılmaz Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan'ın aldığı maaşla ilgili konuşmasında ise şunları söyledi: "Örnek, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan. Aylık geliri ne kadar biliyor musunuz? Tam olarak 313 bin 870 lira. Tekrar ediyorum tam olarak 313 bin 870 lira. Kendisi hem Bakan Yardımcısı aynı zamanda Kuveyt Türk Katılım Bankasının da Yönetim Kurulu üyesi. Bankanın yüzde 18,72'si Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait.

"BANKADAN MAAŞINI DOLARLA ALIYOR"

Bu nedenle, bu hisseyi temsilen bankanın Yönetim Kurulu üyesi. Bakan Yardımcılığı aylık maaşı 39 bin 537 lira. Kuveyt Türk Katılım Bankası 2022 yılı Genel Kurul Toplantı Tutanağı'na göre banka yönetim kurulu üyesi olarak aylık ücreti 9 bin 630 dolar. Yanlış duymadınız, ücreti dolar üzerinden alıyor yani Türk lirası olarak ücreti aylık 142 bin 427 lira. Aldığı Yönetim Kurulu ilave ücreti aylık 8 bin 919 dolar yani 131 bin 906 lira. Böylece, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısının bir aylık geliri 313 bin 870 lira. Yani 73 asgari ücrete denk geliyor."

Kaynak:Son Dakika