3 milyon 650 bin Suriyeli kardeşimiz var. 400 bin sığınmacı mülteci var. 1 milyon 400 bin civarında ikameti var. Her gün Afganistan, Pakistan konuşuyoruz. Türkiye-İran sınırını konuşuyoruz. Siz de ben de biliyoruz ki Batı meseleyi bir göç meselesi olarak görmüyor. Göç meselesinde bugüne kadar küresel kulüpler herhangi bir adım atabilmenin sahibi olabildiler mi? Koskoca bir sıfır var önümüzde. Bunu hep beraber yaşıyoruz.

Ne Afganistan düzelecek, ne Pakistan'daki gelir düzeyi artacak, ne Suriye'deki savaş bitecek, ne Libya'daki ekonomik krizler sona erecek. Ne suya, adalete, eğitime, gıda da erişime artış konusu olacak. Hiçbirisi olmayacak. Önümüzde böyle bir dünya var.

Küreselleşme o kadar vahşi bir hal almıştır ki, kıymetli büyükelçilerimiz WhatsApp'ın sahibi biz miyiz, Facebook'un sahibi biz miyiz, Twitter'ın sahibi biz miyiz, TikTok'un sahibi biz miyiz? Elbette ki değiliz. Sahibi olanların kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Uluslararası yeni bir vesayet sistemi oluşmuş. İstediği gibi tüm iletişimi görebilen ve koordine edebilen en son Yunanistan'daki dinleme hadisesini çok net bir şekilde hepiniz, hepimiz takip ettik. Bir takım WhatsApp mesajlarının başka ülkelerde nasıl takip edildiğini, nasıl sızdırıldığını hep beraber biliyoruz.

Esra Erol Rabia Sude Gezen - Selen Yıldız olayı nedir? Selen Yıldız kimdir? Esra Erol Rabia Sude Gezen - Selen Yıldız olayı nedir? Selen Yıldız kimdir?

Twitter'ın organizasyonunda istediklerini öne çıkarabilme kabiliyetinin istediklerini düşürebilme kabiliyetinin hangi yazılımlarla gerçekleştiğini hepimiz biliyoruz. Nasıl dünya kamuoyunu küresel bir akılla beraber istedikleri noktaya getirebildikleri anlayışını hepimiz takip ediyoruz.

MALİ SUÇLARLA MÜCADELE

Dünyada belki görüp görmediğimiz, takip etmediğimiz ama sonuçlarından çok fazla hepimizin etkileneceği mali suçlar problemi vardır. Bir sanal bahis ve sanal kumar. İki Bitcoin. Üç Hawala sistemi. Bütün bunların oluşturduğun dünyada mali suçlar problemi vardır.

Editör: TE Bilisim