Tarihe Bir Bakış: Isparta'nın Eski Adı ve Şehrin Evrimi Tarihe Bir Bakış: Isparta'nın Eski Adı ve Şehrin Evrimi

İçerisinde %98 bakır sülfat ve kireç bulunduran bordo bulamacı bitkilerde hem bakteriyel hem de fungal koruma sağlar. Hasat sonrasına, sonbaharda ve ilk bahar aylarında çiçek oluşacak kısımlar uyanmadan kullanılır. Kullanılan bu ilaç bir yıl oluşabilecek potansiyel hastalıklara karşı koruma sağlar.

Geleneksel tarım ilacı olan bordo bulamacı suda iyi çözünmektedir. Hazır şekilde satıldığı gibi evde de hazırlanabilir.  Tüm meyve ağaçlarında birçok hastalığa karşı etkilidir. Yılda iki defa kullanılması uygundur. Plastik ya da tahta kaplara hazırlanır. Pompa yardımıyla püskürtülerek ağaç yüzeyine uygulanır.

Bordo Bulamacı Hazırlanışı

1 kg bordo bulamacı hazırlamak için yapılması gerekenler; 1 kg göztaşı, 1 kg sönmüş kireç ya da 0,500gr sönmemiş kireç, 1 adet 100 litrelik kap, 1 adet 50 litrelik kap, karıştırmak için sopa ve süzmek için tülbent yeterli olacaktır. Önce göktaşı kabın birinde eritilir, kullanılacak kireç süzülerek suyla karıştırılır. İki farklı karışım birleştirilir. Yavaş yavaş karıştırılarak bulamaç elde edilir. Tülbentle süzülerek sıvı kısım kullanılır. Sizler de https://www.hortiturkey.com/yazilar/bordo-bulamaci-nedir-ne-zaman-uygulanir adresinden temin edebilirsiniz.