Boşanma avukatı, çocukların velayeti ve nafakası, mal paylaşımı ve eşten alınacak nafaka dahil olmak üzere boşanmayla ilgili sorunları ele alan bir avukattır. Boşanma avukatları, evlat edinme veya velayet değişikliği gibi boşanma sonrası konularda da size yardımcı olabilir. Boşanma avukatları, ilk evrakları dosyalamaktan mülkiyet anlaşmazlıklarını çözmeye kadar boşanmanın tüm yönlerini ele alır. Ayrıca, boşanmanız boyunca davanızın tüm yönleriyle ilgili tavsiyelerde bulunarak size yardımcı olabilirler.

Siz ve eşiniz üzerinde anlaşamazsanız çocuklarınız için planlar yapmak da dahil olmak üzere çocuk velayeti sorunları konusunda boşanma avukatı hizmetleri devreye girer! Mülk paylaşımı sorunları da boşanma avukatlarının çalışma alanlarının içerisinde yer alır. Boşanma avukatları, boşanma sürecindeki kişileri temsil etme konusunda uzmanlaşmış avukatlardır. Boşanma avukatları, yasal tavsiye sağlamaktan ve evrakları dosyalamaktan mülk anlaşmaları ve velayet düzenlemelerine kadar boşanmanın tüm yönleriyle ilgilenir. Bu aşamada avukat tercihine dikkat ediyor olmak her zaman önerilmektedir.

Boşanma Avukatı Hizmetlerinin Kapsamı

Bir boşanma avukatı, boşanmanız sırasında verilmesi gereken tüm önemli kararlar üzerinde çalışmanıza yardımcı olabilir. Çocuk velayeti anlaşmalarının müzakere edilmesi, ayrılma anlaşmalarının hazırlanması, nafaka ödemelerinin veya eş desteğinin planlanması gibi alanlarda boşanma avukatlarının hizmet alanları içerisinde yer alır. Yine evlilik öncesi anlaşmaların hazırlanması ve eşlerden biri veya her ikisi adına mahkeme evraklarının dosyalanması da boşanma avukatının çalışma alanın içerisinde yer alır.

Bir anlaşmalı boşanma avukatı bulmanın pek çok farklı yolu vardır. Mesela, arkadaşlardan ve aile üyelerinden alınan tavsiyeler bu kararda etkili olabilir. Yine çevrimiçi arama motorları ve avukatların hizmetlerinin tanıtımlarını takip ederek de avukat tercihi konusunda bir karar verebilirsiniz. Bu aşamada avukat tercihinize dikkat etmek gerekmektedir. Zira boşanma avukatınız olarak kimi tercih edeceğinize dair karar, kolayca verilemez. Bunun nedeni, boşanmanızın sonucunun büyük ölçüde avukatınızdan alacağınız temsilin kalitesine bağlı olmasıdır.

Özellikle boşanma davanız için bir boşanma avukatı seçerken akıllıca seçim yapmak önemlidir. Aile hukuku konusunda deneyimli birini seçmeniz her zaman önerilmektedir. Çünkü bu tür bir hukuk alanı yalnızca alanında uzman olanların hakim olduğu bir hizmet alanıdır. Dolayısıyla, bu davaların nasıl işlediğini anlayan bir avukat istiyorsanız, aile hukuku konusunda deneyimli birini aradığınızdan emin olmanız gerekir. Ancak bu sayede tam olarak sorunsuz bir şekilde boşanma avukatı hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Bu aşamada dikkat etmeniz gerekenlerin bulunduğunun da unutmamalısınız.

Boşanma Avukatı Belirlerken Dikkat Edilecekler

Davanız için hangi avukatı tutacağınıza karar vermeden önce etrafa sormalı ve online ortamdaki incelemeleri okumalısınız. Avukatlık ücretlerine çok fazla harcamak istemiyorsanız, karar vermeden önce detaylı bir ücret araştırması da yapmalısınız. Boşanmayı düşünüyorsanız, yapmanız gereken ilk şeylerden biri iyi bir boşanma avukatı bulmak olacaktır. Bu hukuk alanında deneyimli ve bilgili birini isteyeceğinizden, bu göz korkutucu bir görev olabilir. Bununla birlikte, kararınızı etkilemesi gereken birçok husus vardır.

İyi bir boşanma avukatı, boşanma davalarını ele alma konusunda uzun yıllara dayanan deneyime sahiptir. Her türlü durumla başa çıkabilme kabiliyetine sahip bir avukatla çalışıyor olmak; beraberinde önemli kazanımları getirecektir. Ayrıca alanında uzman olan avukatlar, davanız sırasında ortaya çıkabilecek farklı türdeki sorunlarla uğraşırken hangi prosedürleri izleyeceklerini de bilirler.

Yenideoğan çetesi çökertildi: Bebekler üzerinden haksız kazanç sağlayan 41 kişi gözaltına alındı Yenideoğan çetesi çökertildi: Bebekler üzerinden haksız kazanç sağlayan 41 kişi gözaltına alındı

Boşanma avukatları, müvekkilleri kadar kendi alanlarındaki diğer kişiler tarafından da saygı görmelidir. Davanızın seyri boyunca onlara güvenilebilmesi için dürüst ve güvenilir oldukları konusunda bir üne sahip olmaları önemlidir.  Boşanmayı düşünüyorsanız, birçok soru ve endişeniz olabilir. Boşanma süreci genellikle zor ve stresli olsa da boşanma hukuku alanında uzmanlaşmış avukatların olduğunu bilmek önemlidir.