ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİNE SORUYORUM

Partimizin inişe geçtiğini yazan araştırma şirketlerine soruyorum. Siz araştırma yaparken CHP Genel Merkezi'nde mi Kandil'de mi geziyorsunuz. MHP düşmanlığı şeytani emellerin sipariş verdiği bir düşmanlıktır. Onlara ümit bağlayan anketçilere diyorum ki bizim ölümüz bile sizi yerle yeksan etmeye yeter. 2023 Haziran ayında sokağa çıkacak yüzünüz bile olmayacaktır. Gönlümüze kuşku düşürmek kimsenin harcı olamaz. Aziz milletimize şüphesiz güveniyor ve inanıyoruz.

BUÇA GÖRÜNTÜLERİ DİKKATLE ARAŞTIRILMALI

Öyle bir dönemdeyiz ki kara propagandalar çatışmaların önündedir. Bunu Rusya-Ukrayna savaşıyla da görmekteyiz. Rus askeri birliklerinin çekilmesinden 4 gün sonra gelen görüntülerin düzmece mi yoksa katliam mı olduğu netlik kazanmadı. Buça'da katledilen sivillerin görüntüleri ilk bakışta infiale yol açmıştır. Bunun düzmece bir olay mı olduğu yoksa gerçekten mi olduğu henüz ortaya çıkmamıştır. Bunun önü arkası dikkatle araştırılmalıdır.  Biz kimsenin sefil propagandasına yataklık yapamayız, kara kampanyalara alet olamayız. Şuurlu hareket etmek güvenli yol bulmamızı sağlayacaktır. Derinlemesine kazılması gereken asıl nokta, istikrarla barış görüşmelerinin mesafe aldığı anda sivil katliamların dünya gündemine bomba gibi düşmesidir. Rusya beklendiği üzere yalanlamıştır, tekzip etmiştir. ABD'den Fransa'ya, AB'den NATO'ya bilinen gruplar hızla savaş suçu olduğunu söylemişlerdir. Savaş sırasında yalan ve saptırma haberlere sürekli ihtiyaç duyulmuştur. Irak savaşında kitle imha silahları var denilerek ABD işgal etmişti. Ne var ki iddiası asılsızdı.

Yabani bu hafta var mı yok mu? Yabani yeni bölüm ne zaman? NOW yayın akışı Yabani bu hafta var mı yok mu? Yabani yeni bölüm ne zaman? NOW yayın akışı

YA TESADÜF YA DA TEZGAH

Bize dayatılan ve teyit edilmemiş fotoğraflarla peşin hüküm vermek yanlıştır. Üzerinde durulması gereken konu neden böyle bir zamanda katliam iddiası gündeme taşınmıştır? Buna kimler gerek duymuştur? Müzakerelerin kesilmesini isteyenler vardır ve bunlar gün yüzündedir. Katliam iddialarının İstanbul'daki müzakerelerden sonra gündeme taşınması ya tesadüf ya kahredici bir tezgahtır. Türkiye barışın yanındadır. Bu yol çetin bir yoldur. Anlaşmanın, huzurun yolu olduğu da hepimizin malumudur. Dünya üzerinde savaşın durmasına Türkiye'den başka hizmet eden ikinci bir ülke yoktur.

ÜLKEMİZ KENDİ GÜVENLİĞİ İÇİN ÇABALAMALIDIR

Artık hiçbir şey eskisi gibi olamayacaktır. Güvenlik ve diyalog açıkları günden güne genişlemektedir. Türkiye bütün karşı çıkışlara, yıldırıcı politikalara rağmen barıştan sapmayacağını göstermiştir. Buça olayından sonra görüşmelerin nasıl sürdürüleceği kısa sürede belli olacaktır. Putin ya da Zelenskiy'nin İstanbul ya da Ankara'da bir araya gelerek el sıkışıp bu savaşa son vermeleri beklentimizdir. Kimlerin stratejik kazançlar elde ettiği artık gizlenemez boyutlardadır. Ülkemiz kendi güvenliği ve dünya güvenliği için çabalamaktadır.

HAYAT PAHALILIĞI GEÇİCİDİR

Enflasyon artmış olabilir. Ama bunların hepsi geçicidir. Sabırla sağduyuyla tarihi yolcuğumuza devam etmekten başka çaremiz yoktur. Dünyada ekonomik dengeleri istikrarlı ülke yok. Felaket tamtamları çalmak, sorumlu bir tavrın elameti olarak değerlendirilemez. Bugün elimizde yoksa yarın olacağını inanırız. Pirenin deve yapılmasına asla duyarsız kalamayız. Çıkan enflasyon el birliği ile indirilecektir. Dün yaptık bugün de yaparız.

Kaynak: Milliyet