çağrı merkezi kulaklıkları birçok kurumsal alanda kullanılan ürünler olup gerekli iletişim sistemi olarak kabul edilen ve hızlı çağrı cevaplama tekniği sunabilen sistemler olarak kabul edilmektedir. Çok çeşitli kulaklık ürünleriyle öne çıkan sistemler çağrı merkezleri içi önemli bir gereklilik ve detaydır. Çünkü kulaklık sistemi vasıtası ile iletişim döngüsü devam ettirilmektedir. Telefon sistemlerine bağlı şekilde çalışan bu kulaklıklar çağrı merkezi sistemleri için uyumlu şekilde üretilmiş ve çok fonksiyonlu iletişim taleplerini karşılayabilen ürünler olarak kabul görmektedir. Birçok alanda kullanılan sistemleri adından da anlaşıldığı gibi çağrı merkezi sistemlerinde sıkça görebilmeniz mümkündür. Bankalar, hastaneler, telefon hatlarının kurumsal merkezlerine ulaşım esnasında kullanılan kulaklık tekniği anlık çağrıların hızla cevaplanabilmesi ve oluşan sorunların daha hızlı çözülebilmesi adına kısa yol anlamına gelmektedir.

çağrı merkezi kulaklıkları sayesinde iletişim kurularak mevcut sorunların hızla giderilmesi mümkündür. Büyük ölçekli işletmelerin potansiyel müşterilerine aynı anda cevap verebilmesi adına çalışanları için kulaklık ve ip telefon sistemi kullandırdığı bilinmektedir. Bu sistem mevcut müşteri portföyünü koruduğu gibi aynı zamanda genişleyen müşteri kitlesini de sağlayabilmektedir. Sanal santral kurulumu olarak ta ifade edilen ürünler üst düzey iletişim gücünü sürekli sağlayabilen ürünlerdir. Bu yüzden teknik iletişim gücü ve kapasitesi yönünden birçok alanda tercih edilmekte olan kulaklık türü olarak öne çıktığı bilinmektedir. Bu kulaklıkların en önemli özelliği ise gürültü önleme özelliği sunması beraberinde doğru iletişimi sağlayabilmesi olarak bilinmektedir.

Çağrı Merkezi Kulaklıkları Özellikleri

çağrı merkezi kulaklıkları özellikleri bakımından üst düzey iletişim gücünü sağlayan ürünler olarak kabul görmektedir. İletişim kuran kişilerin çağrı merkezi ile doğru haberleşmeyi yapabilmesi adına birçok yönden geliştirilmiş fonksiyonları ile öne çıkan ürünler olduğu kabul edilmektedir. Bu ürünler call control ünitesine sahip olup gürültüyü engelleme özelliğine sahip kulaklıklardır. Teknik bakımdan farklı özelliklerde üretilmiş olmasına rağmen genel özellikleri benzerlik göstermektedir. İşletmeler ve çeşitli iş alanları için ideal kulaklık seçeneği olan çağrı merkezi kulaklıklarının teknik ve genel özellikleri şu şekilde sıralanmaktadır.

Mehmed: Fetihler Sultanı 7. bölüm canlı izle! TRT 1 ile Mehmed: Fetihler Sultanı son bölüm izle tek parça, kesintisiz Mehmed: Fetihler Sultanı 7. bölüm canlı izle! TRT 1 ile Mehmed: Fetihler Sultanı son bölüm izle tek parça, kesintisiz
  • Gürültü filtreleme özellikli
  • 300 ° ayarlanabilir mikrofon kolu
  • Çağrı merkezi ve işyerleri için ideal
  • Bağlantı tipi: USB2.0
  • Mikrofon Türü: ECM
  • Mikrofon Yönelimi: Kardioid
  • Giyen Tarzı: Ayarlanabilir Taçlı
  • Depolama Sıcaklığı: -40 ~ 70
  • Frekans: 300 ~ 3,4 kHz
  • Hoparlör Empedansı: 150Ω ±% 15
  • Hoparlör Hassasiyeti @ 1kHz: 103 ± 3dB
  • 1kHz’de Mikrofon Hassasiyeti: -41 ± 3 dB

çağrı merkezi kulaklıkları özellikleri bakımından yukarıda sıralanan teknik yönleriyle öne çıkan ürünlerdir. Birçok yönden kullanılması gereksinim haline dönüşen ürünlerin üst düzey iletişim dengesi sağladığı bilinmektedir. Çünkü bilindiği üzere yetersiz iletişim seviyesi yanlış anlaşılmaya yönelik sorunlar da doğurabildiği gibi mevcut sorunun halledilememesine de yol açmaktadır. Bu yüzden iletişim dengesini doğru sağlayabilmek adına gürültü engelleyici kulaklıkların kullanılması şarttır.

Çağrı Merkezi Kulaklıkları Kullanım Alanları

çağrı merkezi kulaklıkları kullanım alanları bakımından sadece çağrı merkezine has özellikte tasarlandığı düşünülmemesi gereken ürünlerdir. Günümüzde pek çok işletmede bulunmaya başlayan bu sistem ile birlikte mevcut müşteri portföyü önemli derece de arttırılabilmiştir. Aynı zamanda potansiyel müşterilerin işletme ile devamlılığını sağlayabilme ve ürün kullandırma kapsamında çağrı sistemleri önemli rol oynamaktadır. Hizmetin kalitesi, mevcut sorunu giderebilme, istek ve taleplerin doğru karşılanması adına üst düzey role sahip kulaklıkların kullanım alanları şu şekilde belirtilmektedir.

  • Büyük ölçekli ve küçük ölçekli işletmeler
  • Kamu kurumları
  • Bankalar
  • Hastaneler
  • Oteller

çağrı merkezi kulaklıkları kullanım alanları bakımından işyerlerine yönelikte kullanılmaya başlanan bu sistemler aslında bir gerekliliktir. Çoğul veya tekil anlamda kullanılacak kulaklıklar home Office işlerde de büyük ihtiyaçtır. İnsanların iş hayatına yönelik önemli bir gelişme olarak düşünülen sistemin ihtiyaç dâhilinde oturduğunuz yerden birçok iş bağlantısı yapabilmesini sağladığı bilinmektedir. Normal telefonlarda bu sistem belli bir limit sonrasında düşecektir. Bununla birlikte kullanılan telefonun performansı da düşecektir. Batarya, maliyet gibi sorunların oluşması beraberinde iletişim gücü kökten bir sorunla karşılaşmanızı sağlayabilir. Bu yüzden kulaklık ve ip telefon sistemi birlikte kullanılması gereken ve yerel işletmelerin kurumsallığını öne çıkarmak açısından kullanım ihtiyacını önemli kılan ürünlerdir.

Çağrı Merkezi Kulaklıkları Modelleri

çağrı merkezi kulaklıkları modelleri kapsamında birçok alternatif kulaklık çeşitleri de öne çıkmaktadır. Gürültü engelleyici, ses kısıp yükseltici gibi özelliklere sahip olan kulaklıkların modeli ihtiyaca göre seçilebilmektedir. Tek taraflı ve çift taraflı kapsamda çeşitli modellere ayrılan kulaklık çeşitleri şu şekilde sıralanmaktadır.

  • Çift taraflı taçlı ofis kulaklığı
  • Tek taraflı taçlı ofis kulaklığı
  • Çift taraflı USB kablolu HD Telekom kulaklığı
  • Tek taraflı USB kablolu HD Telekom kulaklığı
  • Evolve 65t USB NC MS Kablosuz Kulaklık
  • Jabra BIZ 1500 Mono USB Kablolu Kulaklık
  • Plantronics Blackwire C520-M USB Kulaklık

Yukarıda sıralanan modellerden çok daha fazlası  kulaklık kategorisinde bulunup Telekom sistemlerin üzerine geliştirilmiş ürünler olarak kabul edilmektedir.

Çağrı Merkezi Kulaklıkları Fiyatları

çağrı merkezi kulaklıkları fiyatları ihtiyaca yönelik tercih edilmesi ve özellikleri nedeniyle değişken fiyat tablosunda sunulan ürünlerdir. Birçok yönden kaliteli iletişim sağlanması adına gereklilik olarak düşünülen kulaklıkların ofis ve Telekom alanında çok önemli performans sunduğu bilinmektedir. Mevcut müşteri potansiyelini dengede tutma açısından çağrı sistemlerinde önemli bir gereklilik sayılmaktadır. Çift taraflı veya tek taraflı taçlı kulaklık çeşitleri model ve marka kapsamında değişken fiyatlarda satılmaktadır. Bununla birlikte alınacak işletmeye yönelik çalışan sayısı gibi durumlarla da ilgili olan bu konu değişkenlik sunabilmektedir. Bu yüzden ihtiyaç dâhilinde belirlenmesi gereken bir durumdur. Tek kişilik bir ihtiyaç dâhilinde uygun bir kulaklık seçeneği olan ürünlerin çoklu alımlarda biraz yüksek fiyatlara denk gelmesi mümkündür.

Çağrı Merkezi Kulaklıkları Performans

çağrı merkezi kulaklıkları performans kapsamında doğru iletişim gücünü sağlayacak ürünlerdir. Çalıştığınız yerlerde çağrı merkezi bölümlerinde sıkça karşılaşacağınız bu sistemler kesintisiz iletişim gücünü sunan aracılar olarak kabul edilmektedir. Normal telefon görüşmelerinde yaşanan kesintilerin aksine her kelimesini anlayabileceğiniz görüşmelerin yapılabilmesini sağlayan ürünlerdir. Gürültü engelleme veya sesi kısıp yükseltme ayarları sayesinde teknik yönden de normal bir kulaklık sisteminden daha etkili olduğu bilinmektedir. Bu yüzden şarkı dinlenen kulaklık sistemiyle karşılaştırılması mümkün değildir.

çağrı merkezi kulaklıkları performans yönünden birçok iletişim döngüsünü hızlandıran bir sistem özelliği sunar. Özellikle ip telefon sistemi ile birlikte kullanılan kulaklıklar mikrofonlu özelliği ile sesin doğru bir şekilde karşı tarafa iletilmesini sağladığı gibi aynı şekilde karşı tarafın söylediklerinin de doğru anlaşılmasını sağlamaktadır. Bu konuda en iyi şekilde geliştirilmiş teknolojik akıllı telefonlar bile görüşme anında doğru iletişim gücünden yoksun kalabilmektedir. Fakat kulaklık sistemi ile sağlanan görüşmeler daha sağlıklı ve daha anlaşılır net iletişim gücünü öne çıkarabilmektedir. Gereksiz uzayan görüşmelerin sürdürülmesine gerek kalınmadığı gibi üst üste yapılan görüşmeler sayesinde işletmeler daha önemli verim kazanabilmektedir. Ayrıca mevcut müşteri potansiyelinin genişleyerek devam etmesini sağlamakta ve işletmenin yararına görüşmeler sağlanarak maliyet düşürülmektedir.