Çamaşır makineleri temel işlevleri gereğince yaşam alanlarının önemli bir parçası konumunda bulunur. Çamaşırları daha basit ve daha hızlı bir şekilde daha kaliteli bir şekilde yıkayan çamaşır makinelerinin temel çalışma prensibindeki sorunları kullanımda engeller teşkil edebilir. Çamaşır makinelerinde kullanılan yumuşatıcı ve deterjan ile çamaşırların hijyenik ve güzel kokulu bir duruma getirilmesi sağlanabilir. Çamaşır makinesinin deterjan çekmecesindeki yumuşatıcı haznesine koyulan yumuşatıcının çalışma sırasında makine altından akması sorununu dikkate almalısınız. Son derece olağan dışı bir durum olan böyle bir durumda mutlaka profesyonel Küçükyalı Arçelik Servisi hizmetlerinden destek almalısınız.

Çamaşır Makinesinin Altından Neden Yumuşatıcı Akar?

Çamaşır makinesinin alt kısmından yumuşatıcı akması gibi bir sorunla karşı karşıya kalıyorsanız buna neden olabilecek birden fazla neden bulunmaktadır. Bu nedenler arasında ilk olarak kontrol edebileceğiniz etken tabii ki fazla yumuşatıcı kullanmış olabilmenizdir. Çamaşır makinesi yumuşatıcı haznesine maksimum çizgisinden fazla yumuşatıcı koymanız durumunda yıkama sırasında taşarak, makinenizin alt kısmından akabilir. Böyle bir durumda çamaşır makinesine koyduğunuz yumuşatıcı miktarını düşürerek, çözüm sağlayabilirsiniz. Eğer yumuşatıcıyı çamaşır makinenizin kullanma kılavuzunda belirtilen miktara uygun seviyede koymuşsanız deterjan haznesiyle ilgili bir sorun söz konusudur. Böyle bir durumda ise mutlaka profesyonel Göztepe Arçelik Servisi merkezi uzman teknikerleri tarafından kontrollerin yapılması gerekmektedir. Çünkü deterjan haznesinde ya da kazanla bağlantı borularında bir kaçak söz konusudur.

Çamaşır Makinesinin Altından Yumuşatıcı Akması Sorunu Nasıl Giderilir?

Çamaşır makinesinin altından yumuşatıcı akması sorununun giderilmesi için Maltepe Arçelik Servisi uzman teknikerleri tarafından deterjan haznesi kontrol edilir. Çamaşır makinesinin deterjan haznesinin kırılmış veya çatlamış olması durumunda böyle bir sorun yaşayabilirsiniz. Böyle bir durumda deterjan çekmecesi yenisiyle değiştirilerek, çözüm sağlanır. Çamaşır makinesinin deterjan haznesinde herhangi bir sorun yok ise kazan ile bağlantı borusu yerinden çıkmış olabilir Eğer sorun bundan kaynaklı ise makinenin üst kapağı açılarak çıkan boru yerine yerleştirilir. Boru tahrip olmuş ise yenisiyle değiştirilerek yine kesin çözüm sağlanabilir. Tüm bu müdahaleler 1 yıl garanti desteğiyle yerinde çamaşır makinesi onarım uygulamaları çerçevesinde uzmanlarımızca uygulanır.

Editör: TE Bilisim