Bir süre önce ikamet ettiği İstanbul'dan memleketi Andırın'a gelen Mevlana İdris Zengin, rahatsızlanınca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan kontrollerinin ardından Zengin, ameliyata alındı. Kalbinden ameliyat olan Mevlana İdris Zengin, yoğun bakım servisinde tedavisi devam ederken saat 03.30 sıralarında hayatını kaybetti.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Mevlana İdris Zengin'in ölüm haberi, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere edebiyat dünyasını yasa boğdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir taziye mesajı yayımlayıp aileyi de arayarak başsağlığı diledi.

Erdoğan, taziye mesajında "Bugün vefat haberini teessürle öğrendiğim mesai arkadaşım, değerli yazar ve şair Mevlana İdris Zengin kardeşimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Rabbim taksiratını hasenata tebdil eylesin, ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun, mekanı cennet olsun" dedi.

Ayrıca TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu aileyi arayarak başsağlığı diledi. Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de hastaneye gelerek aileye taziyelerini iletti.

MEVLANA İDRİS ZENGİN İÇİN TAZİYE MESAJLARI  

Yabani bu hafta var mı yok mu? Yabani yeni bölüm ne zaman? NOW yayın akışı Yabani bu hafta var mı yok mu? Yabani yeni bölüm ne zaman? NOW yayın akışı

 TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Edebiyatımızın nahif şairi, şiir ve masallarıyla çocuklarımızı kanatlandıran yakın dostum, çalışma arkadaşım Mevlana İdris Zengin'in vefatını büyük üzüntüyle haber aldım. Allah'tan gani rahmet, ailesine, edebiyat camiasına ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum." 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Edebiyatımızın güzel kalemi, çocukların abisi ve arkadaşı, nahif kalbiyle pek çok insanın hayatına dokunan Mevlana İdris’in vefatını büyük bir teesürle öğrendim. Rabbim rahmet eylesin. Gökkubbemizde hoş bir sada bırakan, gittiği yere yakışan güzel insan... Mekanın cennet olsun.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: “Ol dedin olduk senden Gel dedin geldik sana Başımız yerde…” Ahir zaman dervişi, kıymetli şair ve yazar Mevlana İdris’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve edebiyat camiamıza başsağlığı diliyorum.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Edebiyat dünyamızın nahif ve sevgi yüklü sesi, şair ve yazar, kıymetli Mevlana İdris Zengin'e Cenabı Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim mekânını cennet eylesin, yazın camiamızın başı sağ olsun.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Çocuk kalbinin naifliğiyle geçen bir ömür, Kitaplarıyla bir çok çocuğun hayal dünyasının gelişmesinde katkısı olan, çocukların dostu, kitaplarıyla büyüyenlerin ağabeyi Mevlana İdris Zengin Beyefendiye Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve edebiyat camiamıza başsağlığı diliyorum.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Edebiyat dünyamızın kıymetli yazar ve şairlerinden Mevlâna İdris Zengin'in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve tüm edebiyat camiamıza başsağlığı diliyorum.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Şair Mevlana İdris, geçirdiği kalp krizi sonrası K. Maraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi yoğun bakımdaki 11. gününde aramızdan ayrıldı. O insanın içindeki çocuğu anlama ve ona tercüman olma sanatında bir ustaydı. Allah rahmet etsin. Ailesine, dostlarına başsağlığı diliyorum.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Gerçek bir insan Mevlana İdris rahmete kavuştu. Çok büyük, çok acı bir kayıp. Şiiri, çocuk sevgisi, her kalbe değen dostluğu ile müstesna biriydi. Allah rahmet eylesin.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: "Her şey için tek şey diliyorum Allah'ın gülleri yakamızı bırakmasın" Şair, yazar, edebiyatçı ve güzel insan Mevlana İdris Zengin'e Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: Güzel bir insan ayrıldı aramızdan. Mevlana İdris Zengin’i kaybettik. Sözü ziyan etmez, gürültülü insanlardan uzak durur çoğu zaman tebessümü ile konuşurdu. Geriye insan olmaya dair güzel hatıralar bıraktı. Allahtan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun."

       CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Bir kum tanesiyim ama çölün derdini taşıyorum” diyen, değerli yazar ve şair Mevlana İdris Zengin’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.