TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi yeni sezonda Diriliş Osman formatıyla ATV ekranlarında izleyici karşısına çıkacak.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin hayat hikayesini anlatacak olan diziyle ilgili detaylar Diriliş izleyicileri tarafından heyecanla bekleniyor.

Diriliş Osman'da Osman Bey karakterini Burak Özçivit canlandıracak. Özçivit, Osman Bey karakteri için koreografi eğitimleri aldı.

Dizide yer alacak karakterler henüz açıklanmasa da Diriliş Osman hakkında bazı detaylar yavaş yavaş belli oluyor.

Diriliş Osman dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, dizi için hazırlık yapmaya devam ediyor.

Ragıp Savaş'ın dizide Osman Gazi'nin amcası Dündar Bey karakterine hayat vereceği öğrenildi.

Ragıp Savaş'ın ardından dizide yer alacak bir isim daha belli oldu.

Ayşegül Günay, Diriliş Osman dizisinde Osman Bey'in yengesi Zühre karakterini canlandıracak.

BAŞKA BİR OYUNCU CANLANDIRACAK

Diriliş Osman'da Engin Düzyatan'ın canlandırdığı Ertuğrul Gazi'nin yaşlılığına bir başka oyuncu hayat verecek.

DİRİLİŞ OSMAN YAYIN TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Diriliş Osman ilk sezonu başlangıç tarihi ile ilgili yapımcı şirketten bir açıklama gelmedi. Ancak dizinin geçen sene olduğu gibi Eylül - Ekim aylarında başlayacağı tahmin ediliyor.

ÖZÇİVİT EĞİTİMLERİ TAMAMLADI

Yapımcı ve senaristliğini Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği ve bu sezon Atv'de yayınlanacak olan "Diriliş Osman" dizisinin çekimlerine önümüzdeki günlerde başlanacak. Çekimlere az bir süre kala Osman Bey karakterine can veren dizinin başrol oyuncusu Burak Özçivit koreografi eğitimlerini tamamladı.

1 YIL BOYUNCA EĞİTİM ALDI!

Bir yıldır Bozdağ Film Platolarından bulunan spor ve binicilik tesislerinde, uluslararası koreografi ekibi Nomad Grubu'nun usta eğitimcisi Rahim Muradov'dan dövüş, kılıç ve aksiyon eğitimi alan Burak Özçivit, aynı zamanda uluslararası eğitmenlerden okçuluk ve at binme eğitimleri de aldı.

HAFTANIN 5 GÜNÜ 8 SAAT ÇALIŞTI!

Haftanın beş günü sekiz saat çalışan Özçivit koreografi eğitimlerinin yanı sıra tarihçiler ve sosyologlardan tarih ve dönemin yaşam tarzı üzerine kuramsal eğitimlerde aldı.

Diriliş Osman'ın hangi kanalda yayınlanacağına dair merak edilen sorunun cevabı geçtiğimiz gün dizinin yapımcısı ve senaristi olan Mehmet Bozdağ'dan geldi.

Mehmet Bozdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diriliş serimiz 'Diriliş Osman' olarak ATV'de izleyicisiyle buluşacak. Yeni sezonumuzun ve yeni kanalımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Diriliş Osman'ın ne zaman başlayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak dizinin Eylül-Ekim aylarında yayınlanması bekleniyor.

DİRİLİŞ OSMAN'DA YER ALACAK KARAKTERLER

Osman Gazi

Rabia Bala Hatun (Osman Gazi'nin eşi Rabia Bala Hatun'u canlandıracak kişi en çok merak edilen konuların başında yer alıyor. Ancak henüz netlik kazanmadı)

Gündüz

Savcı

Osman Gazi'nin çocukları;

Orhan, Alâeddin Paşa, Melik Arslan Bey

Fatma Hatun, Çobanbey, Hamid Bey, Ertugrul Bey, Pazarlı Bey

TURGUT ALP DİZİDEN AYRILACAK MI?

Diriliş Ertuğrul'da Ertuğrul Bey'in oğulları Gündüz ve Savcı'nın ''Osman'' konseptinde de yer alması bekleniyor. Öte yandan gerçek tarihte yer alan bilgilere göre Turgut Alp'in (Cengiz Coşkun) devam edeceği de konuşuluyor.

OSMAN GAZİ'NİN EŞİ MALHUN HATUN KİMDİR?

Diriliş Osman dizisinde Malhun Hatun Osman Gazi'nin eşidir. Malhun Hatun 1280 yılında Osman Gazi ile evlendi. Osman Bey'in bu evliliği, tamamıyla stratejik bir evliliktir.

Çünkü Malhun Hatun'un babası Anadolu Selçuklu Devleti'nin veziri Ömer Abdülaziz beydir. Osman Bey bu evliliği yaparak Anadolu da en etkin beylik olma yolunda en büyük olma yolunda büyük bir adım atmıştır.

Bilindiği üzere Moğolların Selçuklu Devleti ile yaptığı savaş da ikiye ayrılmış. Anadolu da bulunan kısımda Anadolu Selçuklu Devleti kuruldu. Osman Bey de Anadolu'da bulunan Selçuklu Devleti'ni de arkasına alıp, en büyük beylik olma yolunda ilk adımı, vezirin kızını alarak gerçekleştirdi. Osman Gazi'nin ilk eşi hayattayken, daha evliliğinden 9 sene geçmesine rağmen, yine bir stratejik evlilik yaparak Kayı beyliğini daha da ileri seviyelere taşıdı. Osman Gazi'nin ilk eşi Malhun Hatun'dan olma Orhan adında bir evladı vardır.

BURAK ÖZÇİVİT KİMDİR?

Burak Özçivit, 24 Aralık 1984 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Aslen Gazianteplidir. Kazım İşmen Lisesi'nden mezundur. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünde okumaktadır.

2003 yılı Best Model of Turkey yarışmaşına katılmış ve "gelecek vadeden" seçilmiştir.

Yarışmadan sonra Uğurkan Erez Ajans ile çalışmaya başlamıştır.Daha sonra mankenliği bırakmış, Uğurkan Erez'in ajansında cast olarak çalışmaktadır.

Daha sonra 2005'te Best Model of Turkey yarışmasına yeniden katılmış ve Best Model of Turkey seçilmiştir.Ardından da Best Model of The World'e katılmış ve dünyanın en iyi ikinci mankeni seçilmiştir.

Faruk Saraç, Abbate, Tween ve Network gibi markaların defileleri ve yurt dışı fuar defilelerinde görev almıştır.

İlk oyunculuk deneyimini 2006 da "Eksi 18" adlı dizisinde genç komiser Murat'ı canlandırarak yaşamıştır. Kasım 2007'de sinemalarda gösterime giren Musallat isimli sinema filminde rol almıştır. 2008 de Kanal D'de yayınlanan ve yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı Zoraki Koca adlı dizide oynamıştır. Star Tv'de yayınlanan "İhanet "Dizisinde rol aldı.

2008 yaz aylarında ise Baba Ocağı adlı dizide Güven adlı karakteri canlandırmıştır. Daha sonra "Gossip Girl" adlı yabancı diziden den esinlenilen "Küçük Sırlar" adlı dizide Çetin'i canlandırmıştır.

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Malkoçoğlu karakterini canlandırmıştır.