LYMAN DÜŞTÜ

Sahadaki mücadele ise tüm şiddetiyle devam ediyor. Son günlerde Rus güçlerinin Donbas’ta üstünlüğü ele geçirdiği ifade ediliyor. Kilit önem taşıyan Severodonetsk’e yönelik ağır Rus bombardımanı sürerken, Rusya’nın dün Lyman kentinde kontrolü sağladığı öne sürüldü. Bu ilerleyişle birlikte Ukrayna’nın Luhansk bölgesinde kontrol ettiği alan yüzde 5’e geriledi.

Amerika 2024 asgari ücret ne kadar? Amerika 2024 asgari ücret ne kadar?

Rusya’nın yerle bir ettiği güneydeki Mariupol kentindeyse her gün yeni cesetler bulunuyor. Kentte yıkılmış bir fabrikanın enkazında başlatılan çalışmaların ardından 70 sivilin daha cansız bedenine ulaşılırken, cesetler toplu mezara götürüldü.

RUS ASKERİNDEN 58 TONLUK YAĞMA!

Rus bağımsız haber sitesi Mediazona’nın araştırmasına göre Rus askerler, 24 Şubat’ta başlayan işgalin başından bu yana evlerine 58 ton yağmalanmış eşya gönderdi. Araştırmada SDEK kargo firmasının Rusya ve Belarus’un Ukrayna sınırı yakınları ve ilhak edilen Kırım’daki 46 şubesinden gönderilen paketleri incelendi. Buna göre Rus askerler evlerine spor ayakkabı, konserve gıda, televizyon, araç lastiği, çadır hatta İHA bile gönderdiği anlaşıldı. 

LİTVANYA’DA BAYRAKTAR KAMPANYASI!

Ukrayna’ya desteğini sürdüren Litvanya’da, gazeteci ve sosyal medya fenomeni Andrius Tapinas öncülüğünde Ukrayna için Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA alımı kampanyası başlatıldı. 5 milyon dolara ihtiyaçları olduğunu ve şu ana kadar 1 milyon dolar topladığını belirten Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, kampanyaya destek için sosyal medya hesabından hesap numarası paylaştı.

Kaynak: Milliyet