Güneydoğu Asya'nın şehir devleti Brunei'nin Sultanı Hassanal Bolkiah'ın kızı ve El Haşimi'nin bir hafta süren görkemli düğünü şimdilerde herkesin dilinde. Nedeni lüks ve ihtişam.

İHTİŞAMLI TÖREN 

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan 75 yaşındaki milyarder Sultan Bolkiah'ın kızı Prenses Fadzillah Lubabul, kraliyet sarayı Istana Nurul Iman'da düzenlenen ihtişamlı bir törenle dünyaevine girdi.

36 yaşındaki kızı Prenses Fadzillah Lubabul, Sultan Hassanal Bolkiah'ın eski bir uçuş görevlisi olan ikinci karısı Mariam Abdul Aziz'den olan kızı.

ÇOK SAYIDA KIYAFET DEĞİŞTİRDİ 

Geçen yıl 31 Aralık tarihinde araydan yapılan açıklamayla duyurulan düğünde Prenses Fadzillah Lubabul'un çok sayıda kıyafet değiştirmesi ve abartılı takıları da herkesin dikkatini çekti.

Petrol zengini Brunei'nin başı olan Sultan Hassanal Bolkiah, dünyanın en zengin kraliyet ailelerinden biri. Prensesin eşi El Haşimi, yerel bir bulvar gazetesi tarafından 'yakışıklı bir yabancı' olarak tanımlandı.

12 çocuğunun dokuzuncusu olan Prenses Fadzillah, halk arasında "sporcu prenses" olarak biliniyor. Kingston Üniversitesi mezunu Prenses Fadzillah, Brunei milli netbol takımının kaptanı.

ERKEK KARDEŞİ INSTAGRAM FENOMENİ 

Törende geline ailesi ve 2 milyonu aşkın Instagram takipçisi olan asker ve sosyal medya yıldızı 30 yaşındaki erkek kardeşi Prens Mateen destek verdi.

HAYIR İŞLERİ YAPIYOR 

Prenses Fadzillah, Kingston Üniversitesi'nde eğitim gördü ve 2008 yılında yüksek bir derece ile mezun oldu. 2015 yılında prenses, Hult International Business School'dan işletme alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Ulusal netbol takımının kaptanı olarak kendisine bir isim yaptı ve Brunei'ye uluslararası yarışmalarda ödüller getirdi. Prenses ayrıca sağlık hizmetleri için kampanya yürütüyor ve hayır amaçlı polo maçlarına katılıyor.

DEĞERİ 20 MİLYAR DOLAR 

Gelin ve damat, pırlantalarla süslenmiş beyaz ve gümüş rengi gelinlik ve damatlıklarıyla son derece zarif gözüküyordu. Bir hafta süren düğün, dünya medyasında da gündem yarattı

Kaynak:Milliyet