İLK EVİM KONUT PAKETİNİN ŞARTLARI:

* 2 milyon TL değerine kadarki birinci el konutlara verilecek. Konut değeri bankaların ekspertiz raporuyla tespit edilecek.

* Kamu bankaları tarafından ilk konut alımına verilecek.

* Krediye başvuru tarihi itibarıyla, başvuru sahibinin tamamı kendi adına ya da eşi veya aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun bulunmaması gerekecek.

* Başvuru sahiplerinin üzerinde hisseli taşınmaz kaydı olabilir. Ancak aynı aile içinde bir konutun hisseli olarak tamamı bulunamaz.

* Başvuru sahiplerinin üzerinde, tapu kaydının yanında açık konut kredisi de bulunamayacak.

* 10 yıla kadar vadeli finansman desteğinde aylık 0.99 faiz oranı uygulanacak.

* Kredi işlemleri, bankaların genel kredi uygulamaları çerçevesinde yürütülecek.

* Vatandaşlar bu paketten yalnızca bir kez yararlanabilecek.

GENiŞLETiLMiŞ KONUT FiNANSMAN PAKETİ
 

*2 milyon TL değerine kadarki birinci el ve ikinci el konutları kapsayacak. Konut değeri banka ekspertiz raporuyla tespit edilecek. İlk konut alımını desteklemek amacıyla kamu bankaları verecek.

* Krediye başvuru tarihi itibarıyla, başvuru sahibinin tamamı kendi adına ya da eşi veya aynı adreste ikametli çocuklarına ait bir konutunun bulunmaması gerekiyor.

* Başvuru sahibi üzerinde hisseli taşınmaz kaydı olabilir. Ancak aynı aile içinde bir konutun hisseli olarak tamamı bulunamaz.

* Başvuru sahiplerinin üzerinde, tapu kaydının yanında açık konut kredisi de bulunmayacak.

* Bu destekten, 7 Mayıs 2022 öncesi herhangi bir bankada açılmış olan ve krediye başvuru esnasında konut kredisine konu edilen konut değerinin asgari yüzde 50’sini karşılayacak düzeyde Döviz tevdiat/katılım ve hurda altından dönüşümlü dahil olmak üzere Altın mevduat/katılım hesabı bakiyesi bulunan vatandaşlar yararlanabilecek.

* 7 Mayıs 2022 tarihinden sonra döviz mevduat/katılım ve altın mevduat/katılım hesaplarına yatırılan ilave tutarlar bu hesaplamaya dahil edilmeyecek.

* Başvuru sahipleri, konut değerinin yüzde 50’lik kısmını altın ve dövizin farklı oranlarda kombinasyonuyla krediyi kullanacakları bankaya DTH/altın hesaplarını aktararak ve TCMB’ye satışını gerçekleştirerek yapacaklar.

* Hangi döviz cinslerine ilişkin hesapların bu paket kapsamına dahil edileceği hususu TCMB tarafından yapılacak düzenlemeyle belirlenecek. Döviz/altının havalesi sırasında oluşabilecek ilave ücretler konusunda yine TCMB çalışma yapacak.

* 10 yıla kadar vadeli finansman desteğinde aylık 0.89 faiz oranı uygulanacak.

* Kredi işlemleri, bankaların genel kredi uygulamaları çerçevesinde yürütülecek.

* Vatandaşlar bu paketten yalnızca bir kez yararlanabilecek.

Yenideoğan çetesi çökertildi: Bebekler üzerinden haksız kazanç sağlayan 41 kişi gözaltına alındı Yenideoğan çetesi çökertildi: Bebekler üzerinden haksız kazanç sağlayan 41 kişi gözaltına alındı

Kaynak: Hürriyet