UEFA KADINLAR AVRUPA ŞAMPİYONASI İZLE: Türkiye - Macaristan maçı saat kaçta, hangi kanalda? UEFA KADINLAR AVRUPA ŞAMPİYONASI İZLE: Türkiye - Macaristan maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Korku filmleri sinema sektöründe büyük ilgi görmektedir. İzleyiciler üzerinde korku, dehşet ve tiksinti uyandırmak amacıyla kurgulanır. Korku filmlerinde odak noktası gündelik hayattır ancak bazen doğa üstü olaylara da yer veriliyor. Ağırlıklı olarak şeytani güçler, olaylar ya da karakterler oluşturulur. Karakterler ise vampirler, zombiler, canavarlar, hayaletler ve seri katiller şeklinde izleyiciye sunulur. Bu alandaki ilk eserlerde klasik edebiyattaki Drakula, Frankenstein, Mumya, Kurtadam ve Operadaki Hayalet gibi öykülerden esinlenmiştir. II. Dünya Savaşı sonrası yeni korku filmleri klasik filmlerden farklı olarak hayatta güvensizlik yaratan unsurları kapsamaktadır. Günümüzde 3 farklı korku filmi türü bulunmaktadır. Bunlar kişilik korkusu, kıyamet korkusu ve şeytani güçler korkusu olarak yer almaktadır. Gerilimi ve heyecanı seyirciye yansıtmak için görsel efektler ve müzikler son teknoloji ile hazırlanmaktadır.

En İyi Korku Filmleri

En iyi korku filmleri heyecanı doruklarda yaşatan, görsel efektleriyle izleyiciyi tatmin eden, ses-müzik öğeleriyle gerilimi üst düzeye çıkaran yapımlardır. Tüm bu unsurları içerisinde barındıran başlıca korku filmleri Vampir Nosferatu İMDb 8.9, Doktor Caligari'nin Dolabı İMDb 8.5, Görünmez Adam İMDb 8.3, The Witch İMDb 8.1, Doktor Uyku İMDb 8.0, Get Out İMDb 7.9 ve Jack'in Evi İMDb 7.8. olarak yer almaktadır. Korku türü, dünya genelinde oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Her seyircinin zevki farklı olduğu için burada tercih tamamen sizlere kalmış diyebiliriz..